SAGİKAD’dan 100 işsiz kadına mesleki eğitim

Samsun Girişimci Kadınlar Derneği (SAGİKAD) İçişleri Bakanlığı’nın desteğiyle 100 işsiz kadına ‘Yönetici Asistanlı’, ‘Satış Teknikleri’ ve ‘Girişimcilik’ eğitimleri verecek.

Google Haberlere Abone ol
SAGİKAD’dan 100 işsiz kadına mesleki eğitim

Samsun Girişimci Kadınlar Derneği (SAGİKAD) İçişleri Bakanlığı’nın desteğiyle 100 işsiz kadına ‘Yönetici Asistanlı’, ‘Satış Teknikleri’ ve ‘Girişimcilik’ eğitimleri verecek.

SAGİKAD’ın İçişleri Bakanlığı Dernek Dairesi Başkanlığı'na sunduğu ‘Kadınların İstihdamını ve Girişimciliğini Arttırma Projesi’nin tanıtım toplantısı Karadeniz Sanayici ve İş Adamları Derneği (KASİAD) toplantı salonunda yapıldı. Tanıtım toplantısında konuşan SAGİKAD Başkan Yardımcısı Bilge Şahin, SAGİKAD Dernek olarak Samsun’da bulunan kadın girişimcilerin desteklenmesi, girişimci kadın sayısının artırılmasını, kadın ve gençlerin istihdamının artırılması için çalışmalar yürüttüklerini belirterek, "Kadın girişimciliğinin önündeki sosyal, kültürel ve ekonomik engellerin aşılmasına ve girişimciliğin teşvik edilmesine katkı sağlayacak faaliyetler yapmayı amaçlıyoruz. Bu amaçla da bugün burada tanıtım toplantısını yaptığımız SAGİKAD Kadınların İstihdamını ve Girişimciliğini Arttırma Projesi’ni hazırladık." dedi.

Kadınların İstihdamını ve Girişimciliğini Arttırma Projesi’yle Samsun’da 100 işsiz bayana Yönetici Asistanlığı, Satış Elemanlığı, Girişimcilik Eğitimi kursları vereceklerini ifade eden Şahin, "Kursiyerlerimize 3 ay süreyle toplam 440 saat eğitim vereceğiz. Teorik eğitimlerinin yanı sıra bir ayda iş yerlerinde staj görmelerini sağlayacağız. Eğitimlerini tamamlayan kadınlarımızın işe yerleştirilmelerine öncülük edeceğiz. Hedefimiz kurslardan başarıyla mezun olanların en az yüzde 50’sini iş sahibi yapmaktır." şeklinde konuştu.

Eğitimlere başvuruda bulunmak için 18-35 yaş arasında en az lise mezunu İŞKUR’a kayıtlı olmanın yeterli olduğunu söyleyen Şahin, kursların ücretsiz olduğunu belirtti. İlk eğitimin 10 Mart tarihinde ‘Yönetici Asistanlığı’ kursuyla başlayacağını söylen Bilge Şahin, "Yönetici Asistanlığı eğitimlerine katılmak isteyen bayanların 28 Şubat tarihine kadar www.sagikadproje.com adresinden başvurmaları gerekiyor. İnternet adresinde yer alan formları eksiksiz bir biçimde doldurmaları gerekiyor. Satış Elemanlığı eğitimi Nisan ayında, Girişimcilik Eğitimi ise Haziran ayında yapılacak. O eğitimlere de başvurmak isteyenler internet sitemizden başvurabilirler." dedi.

Samsun’da girişimci kadın sayısının da istenilen düzeyde olmadığının da altını çizen Şahin, 50 kadına verecekleri ‘Girişimcilik Eğitimi’yle de Samsun’daki kadın girişimci sayısını arttırmayı hedeflediklerini vurgulayarak, "Girişimcilik eğitimlerini başarıyla tamamlayan bayan girişimcilerin bir işyeri kurmaları halinde KOSGEB'den 30 bin TL hibe (destek oranı yüzde 80), 70 bin TL sıfır faizli kredi olmak toplam 100 bin TL destek almaya hakkı kazanacaklar." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar