Sağanak yağmuru gören başkan canlı yayını terk etti

Adana’da sabah başlayan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Rögarların taşması ve su birikintisi nedeniyle birçok araç yolda mahsur kaldı. Yağışın meydana geldiği sabah saatlerinde ise Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar Akdeniz Televizyonu'nda...

Google Haberlere Abone ol
Sağanak yağmuru gören başkan canlı yayını terk etti

Adana’da sabah başlayan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Rögarların taşması ve su birikintisi nedeniyle birçok araç yolda mahsur kaldı. Yağışın meydana geldiği sabah saatlerinde ise Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar Akdeniz Televizyonu'nda yayınlanan "Mert'çe Söyleşi" isimli programa konuk oluyordu. Yağışın başlaması ile birlikte program yetkilileri son dakika bilgisini iletmesi üzerine Başkan Karalar, tüm belediye faaliyetlerini durdurarak ekipleri ASKİ'ye yardım etmeleri için yönlendirdi. Zeydan Karalar program yapımcısı Yüksel Mert'ten ve izleyicilerden özür dileyerek ayrılmak istediğini söyledi. Vatandaşların yağmur nedeni ile mağdur durumda kaldığını belirten Karalar, kendisinin de ekiplerin başına gitmesi gerektiğini söyleyerek programdan ayrıldı. Programdan ayrıldıktan sonra belediye ekiplerinin başına giden Başkan Karalar, başta fen işleri olmak üzere tüm ekipleri çalışmalara dahil ettirdi.

ÇUKUROVA BELEDİYESİNDE KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Sağanak Adana genelini teslim alırken Çukurova Belediyesi kriz masası oluşturdu. Belediye ekipleriyle birlikte vatandaşların yardımına koşan Başkan Soner Çetin, hem çalışmalara eşlik etti, hem de esnafı teskin etmeye çalıştı. Dünya Çevre Günü’nden sadece bir gün sonra Adana neredeyse bir çevre felaketiyle karşı karşıya kaldı. Sabah saatlerinde başlayıp iki saat kadar süren aşırı sağanak yüzünden kent deyim yerindeyse felç oldu, araçlar ve vatandaşlar mahsur kaldı, yollar adeta göle döndü. Günlük programını iptal eden Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in talimatıyla Yardımcısı Ali Arslanlıoğlu’nun başkanlığında yol, temizlik ve park müdürlükleri yetkililerinden ortaklaşa bir kriz masası oluşturuldu. Belediye ekiplerinin çalışmalarına eşlik edip yönlendiren Soner Çetin, Yurt, 100. Yıl ve Güzelyalı mahalleleriyle Barış Manço Bulvarı ve cemevine giderek ev ve işyerlerini su basan vatandaşlar ve esnafla görüştü, sorunlara çözüm üretmeye çalıştı.

CİHAN

Yorumlar