Sağanak yağış su baskınına neden oldu

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesindeki şiddetli yağış nedeniyle pek çok ev, iş yeri, ahır ve tarlada su baskını meydana geldi.

Google Haberlere Abone ol
Sağanak yağış su baskınına neden oldu

Sandıklı'da dün öğleden sonra başlayan ve kesintisiz süren şiddetli yağış sebebi ile yeni endüstri sitesi, Şirinevler ve Çay mahallelerinin yanı paradigma ilçeye bağlı Ekinhisar, Ürküt, Yolkonak, Oda, Alagöz, Kozvan ve Hırka köylerinde su baskını oldu.

İlçe merkezinde 100'e yakın iş yerinde ziyan oluştu, köylerdeki ev, besihane ve tarlalar sular altında kaldı. Vatandaşlar, ev ve bürolarda biriken suları, Sandıklı Belediyesi ekiplerinin katkısı ve kendi olanaklarıyla temizledi.

Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan, hummalı yağış sebebi ile zararları önlemek ve vatandaşların mağduriyetlerini gidermek amacıyla iş yürüttüklerini anlatım etti.

İl hususi İdaresi, Devlet Su İşleri, Sandıklı Belediyesi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Köylere Hizmet Götürme Birliği, jandarma ve ilçe ziraat müdürlüğü ekiplerinin söz konusu çalışmalarda yer aldığını dile getiren Arıcan, mağduriyetin yaşandığı köylerin muhtarlarıyla görüştüğünü, zararların tespitinin yapılacağını söyledi.

Kaymakam Arıcan, vakalarda herhangi bir can kaybının yaşanmadığını sözlerine ekledi.

Ürküt köyü muhtarı Caner Güngör, gazetecilere yaptığı izahatda, şiddetli yağışa bağlı şekilde köyün pek fazla fazla yerinde sel baskını meydana geldiğini anlatım etti.

Yaklaşık 25 saattir yağmur yağdığını söz eden Güngör, "Bizim köyümüz ile Ekinhisar, Yolkonak, Oda ve Alagöz köyleri de sular altında kaldı. Köylere hizmet götürme birliği vasıtası ile kepçeler gönderildi. Köylülerimizle sıraları temizlemek için çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar