Safiye Sultan Koleji'nden Sabah'a yalanlama

Bahçelievler’de bulunan Özel Safiye Sultan Fatih Koleji, çıkan asılsız bir habere ilişkin Sabah Gazetesi'ni tekzip etti.

Google Haberlere Abone ol
Safiye Sultan Koleji'nden Sabah'a yalanlama

Bahçelievler’de bulunan Özel Safiye Sultan Fatih Koleji, çıkan asılsız bir habere ilişkin Sabah Gazetesi'ni tekzip etti. Okul yönetiminden gazeteye gönderilen tekzip metninde “Okulda beddua üretim merkezi” başlığıyla verilen yazının asparagas nitelikte olduğu ve kurulduğu günden bu yana asılsız haberde ismi geçen kişinin hiçbir şekilde okulda çalışmadığı, okulla ilişkisinin bulunmadığı belirtildi.

Sabah Gazetesi tarafından 4 Nisan 2014 günü yayınlanan habere ilişkin Safiye Sultan Koleji yetkilileri gazeteye tekzip gönderdi. Yayınlanan haber ve asılsız iddialarla ilgili tepkilerini dile getiren yöneticiler, avukatları aracılığıyla gazeteye gönderdikleri tekzip metninde, “Okulda beddua üretim merkezi” başlığı ve “Gülen örgütüne yakın Safiye Sultan Koleji’nde Başbakan Erdoğan’a beddua ettirdikleri ortaya çıktı. Etüd görevlisi Çelik, ‘çocuklara büyüyünce Başbakan’ın evini yakacağız’ sözü ezberletiliyor, diyerek suç duyurusu yaptı” başlığıyla devam eden yazı ile müvekkil şirketin şeref ve haysiyetini ihlal eden gerçek dışı ve tamamen asparagas haber yapıldığı belirtildi.

LEYLA ÇELİK İSİMLİ BİR ÇALIŞAN HİÇ OLMADI

Gazeteye gönderilen tekzip metninde şu ifadelere yer verildi: “Müvekkile ait Özel Özel Safiye Sultan Fatih Koleji uzun yıllardır eğitim hizmeti vermekte, öğrencilerinin üniversite sınavlarında başarılarının artırılması için etüd programları, sınavlar, motivasyon programları yapmaktadır. Safiye Sultan Lisesi kamuoyunda eğitimdeki kalitesi ve üniversite sınavlarında başarıları ile tanınmaktadır. Bu başarıyı çekemeyenler, hayali kişilerle hayali senaryolar yazarak, yaşanan gelişmelerin içine müvekkil şirkete ait okulu da çekmek, ve yıpratmak istemektedirler. Okulun kurulduğu günden bu yana, haberde iddia edildiği gibi Leyla Çelik isimli bir çalışanı olmadığı gibi müvekkile ait okulda herhangi bir parti ya da kişi lehinde ya da aleyhinde bir toplantı yapılmamış, öğrenci ya da çalışanlar bedduaya teşvik edilmemiştir. Burada müvekkil şirkete ait dershane hakkında açıkça yalan olduğu belli olan bir haber yapılarak karalama kampanyası başlatıldığı görülmektedir. Gazeteniz bu şekilde okurlar nezdinde Özel Safiye Sultan Fatih Koleji aleyhine algı oluşturmaya çalışmaktadır. Müvekkil hakkında karalama yapılmakta ve ticari hakları hiçe sayılmaktadır. Müvekkile, kolej hakkında yapılan haberde hedefin ‘iftira at izi kalsın’ düşüncesi olduğu açıktır. Özel Safiye Sultan Fatih Koleji’nin, öğrencilerinin başarılarını artırmaktan başka bir gayesi bulunmamaktadır.” ifadeleri yer aldı.
CİHAN

Yorumlar