Sadi Irmak’ın eşi yolculuğuna uğurlandı

Eski başbakanlardan Sadi Irmak’ın eşi Ayşe Semiha Irmak, Teşvikiye Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.Sadi Irmak’ın eşi Ayşe Semiha Irmak, kalça kırıklığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede...

Google Haberlere Abone ol
Sadi Irmak’ın eşi yolculuğuna uğurlandı

Eski başbakanlardan Sadi Irmak’ın eşi Ayşe Semiha Irmak, Teşvikiye Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Sadi Irmak’ın eşi Ayşe Semiha Irmak, kalça kırıklığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 102 yaşında hayatını kaybetti. Irmak için Teşvikiye Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Irmak’ın kızı Darülaceze Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yakut Irmak Özden, cenaze namazı öncesinde taziyeleri kabul etti. Cenazeye çok sayıda yakını ve sevenleri katıldı.

Özden, annesinin 2 ay daha yaşasa 102 yaşında olacağını söyledi. Özden, “Bir şey diyemiyor insan, o kadar genç insanı kaybediyor. Annem uzun süredir ‘sıra bende’ diyordu. Kalça kırıkları oluştu. Yaş ilerleyince bu hastalıklar baş göstermeye başladı. Sonuna kadar aklı başındaydı. Hep cumhuriyetçi, Atatürkçüydü. Zaten Atatürk’ü de öğrencilik döneminde görmüş. Annemi hastanede kaybettik. Evde olmasını çok isterdi. Ama hastanede çok iyi bakıldı.” ifadelerini kullandı.

Ayşe Semiha Irmak, Teşvikiye Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verildi. CİHAN

Yorumlar