''Sadece camilere ihtiyacımız yok...''

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, ''Bu ülkede sadece camilere değil, müminlerin kalplerini imar etmeye de ihtiyacımız var'' dedi.

Google Haberlere Abone ol
''Sadece camilere ihtiyacımız yok...''

Görmez ''Bu topraklarda ebediyen, barışı ortak tesis etmeye ihtiyacımız var. Bütün dünyanın, bu topraklarda ortak inşa edeceğimiz barışa, kardeşliğe, birliğe, beraberliğe ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.

Görmez, Afyonkarahisar'da, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutları yakınındaki bölgede Hacı Mehmet Sayın hesabına çocukları sebebi ile inşasına başlanan caminin ana atma törenine katıldı.

Törende konuşan Görmez, geçmişten bugüne Türkiye'nin her kısmına vatanın ve bağımsızlığın simgesi bulunan camileri, mescitleri yaptıran hayırseverlere teşekkür etti.

Camilerin yüzde 99'unu Kur'an kurslarıyla beraberinde inşa ettiklerini, hayırseverlerin katkılarıyla memleket dışında da bu çeşit faaliyetlerinin sürdüğünü ifade eden Görmez, "Moskova'da cami inşaatımız bitmek üzere, Washington'da cami inşaatımız bitti, Lefkoşa'da cami inşaatımız devam ediyor. Tiran'da, Üsküp'te, Priştine'de, Mali'de, Kongo'da, Gana'da cami inşaatlarımız devam ediyor. Her birisi de Sultanahmet Camii büyüklüğünde, Allah'a hamdolsun" diye konuştu.

Görmez, Hacı Mehmet Sayın ve çocuklarına teşekkür etti.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar