Saçını boyattığı için KPSS'de gözaltına alınan kız suç duyurusunda bulundu

Adana’da saç rengi değişik olduğu için KPSS’ye alınmayan ve gözaltına alınan genç kız, cumhuriyet savcısı ve görevliler hakkında suç duyurusunda bulundu.     Adana’da geçtiğimiz cumartesi günü yapılan KPSS’de...

Google Haberlere Abone ol
Saçını boyattığı için KPSS'de gözaltına alınan kız suç duyurusunda bulundu

Adana’da saç rengi değişik olduğu için KPSS’ye alınmayan ve gözaltına alınan genç kız, cumhuriyet savcısı ve görevliler hakkında suç duyurusunda bulundu.

    Adana’da geçtiğimiz cumartesi günü yapılan KPSS’de sınava giriş kağıdında bulunan fotoğrafında saçları sarı olduğu için kendisine benzemediği gerekçesiyle gözaltına alınan Pelin Derya Çetinkaya, olayla ilgili cumhuriyet savcısı, sınav görevlileri ve kolluk kuvvetleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Bugün avukatı Vedat Özkan ve ailesiyle birlikte Adana Adliyesi’ne gelen Çetinkaya, adliye girişinde basın mensuplarına yaşadığı sıkıntıyı anlattı. Hakkını sonuna kadar arayacağını belirten Çetinkaya, “Bu konuma gelmek istemezdim, ben hakkımı sadece istiyorum. Sadece sınav hakkımı bana versinler ya da ben atanmak istiyorum. Yani benim hayatıma, 13 aylık emeğime mal olan görevlilere, orada bulunan polislere sesleniyorum. Ben hepsinin peşindeyim. Hakkımı sonuna kadar söke söke alacağım, çok üzgünüm.” dedi.

    Çetinkaya’nın avukatı Vedat Özkan ise olayın üzerinden 3-4 gün geçmesine rağmen müvekkilini hala bir devlet yetkilisinin aramamasının üzüntüsünü yaşadıklarını anlattı. Mağduriyetin giderilmesi konusunda hiçbir talebin gelmemesini üzücü ve şüpheli bulduklarını anlatan Özkan, "Bugün itibariyle işlemleri başlattık ama ne yazık ki bir tarafta müvekkilin sınav hakkı elinden alınmış, sınavdan çıkarılmış, ikinci bölüme girmesi engellenmiş, rencide edilmiş, hakarete uğramış, bir de buna üstelik kimliğine el konulmuştur. Mağdur olan müvekkilin şuan yasal haklarını kullanmak için kimliği bulunmamaktadır. Bu konuda savcılığın ve kolluğun yaptığı işlemlerde müvekkilin kimliğine el konulduğu için yasal işlemler şu dakika itibariyle başlatılamamıştır. Şu an cumhuriyet savcısıyla görüşmeye gidiyoruz, biz bu kimliğinin bir örneğini alacağız, bununla beraber YÖK’e başvuruda bulunarak müvekkilimizin bireysel sınav hakkının tanınması konusunda talepte bulunduk." dedi.

    Gözaltı talimatı veren cumhuriyet savcısı hakkında HSYK’ya şikayet dilekçesi vereceklerini anlatan Özkan, "Ayrıca müvekkilin yeniden sınav hakkının tanınması konusunda ilgili kuruma başvurduk, takipçisi olacağız. Ayrıca bu olayla ilgili mağdur olan 1 yıllık emeği yok sayılan, hayata 1 yıl geç başlayacak olan, bu konuda yaşadığı travmanın, yaşadığı maddi-manevi mağduriyetin giderilmesi konusunda da gerekli yasal işlemleri başlatmak üzere talepte bulunacağız ve işlemleri başlatacağız. İlgili tüm gerek tutanak tutan, gerek bu konuda sınava girmesini engelleyen memurlar hakkında da suç duyurusunda bulunacağız. Şuan için KPSS yetkililerine, YÖK’e bireysel olarak yeniden sınav hakkı tanınması noktasında başvuru yaptık." ifadelerini kullandı.

    Pelin Derya Çetinkaya daha sonra avukatı ve ailesiyle birlikte adliyeye girerek suç duyurusunda bulundu. CİHAN

Yorumlar