Sabiha Gökçen, dördüncü kez Avrupa lideri seçildi

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, 2009, 2010, 2012 ve 2013'de 4. kez Avrupa'nın en hızlı büyüyen havalimanı seçildi.

Google Haberlere Abone ol
Sabiha Gökçen, dördüncü kez Avrupa lideri seçildi

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, 2009, 2010, 2012 ve 2013'de 4. kez Avrupa'nın en hızlı büyüyen havalimanı seçildi. Yolcu sayısını yüzde 27 oranında artıran havalimanı, kendi kategorisinde yine Avrupa'nın bir numarası oldu.

Airports Council International (ACI) Europe tarafından yapılan açıklamaya göre İstanbul Sabiha Gökçen, yolcu sayısı artışında yakaladığı yüzde 27 oranındaki büyüme hızı ile 10-25 milyon yolcu kapasitesine sahip havalimanları arasında ilk sırada yer aldı. Sabiha Gökçen Havalimanı, 2009, 2010 ve 2012 yıllarında da Avrupa’nın en hızlı büyüyen havalimanı seçilmişti.

Sabiha Gökçen’i, 2013 yılında Rusya’nın St. Petersburg ve Almanya’nın Berlin Havalimanları izledi. Sabiha Gökçen Havalimanı, yeni terminal binasını hizmete soktuğu 2009 yılından bu yana 5 yılda 4. kez bu başarının sahibi oldu. İstanbul Sabiha Gökçen geçtiğimiz yıl 18.8 milyon yolcuya hizmet vermişti. Bu arada yine ACI Europe’un verilerine göre Sabiha Gökçen Aralık ayında da yolcu sayısını yüzde 44.6 oranında artırarak kendi kategorisinde ilk sırada yer aldı.

Sabiha Gökçen Havalimanı işletmecisi İSG’nin CEO’su Gökhan Buğday, yaptığı yazılı açıklamada son 5 yılda 4. kez bu başarıyı elde ettikleri için çok mutlu olduklarını belirterek, "Bu başarıya ulaşmamızda emeği geçen tüm çalışanlarımıza ve özellikle de bizi tercih eden tüm yolcularımıza teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı. Yeni terminal binasının açıldığı 31 Ekim 2009 tarihinden bu yana tek hedeflerinin yolcu dostu bir terminal olmak ve bu doğrultuda hizmet sunmak olduğunun altını çizen Gökhan Buğday açıklamasında şunlara yer verdi: "Zamanında kalkış, operasyonel rahatlık ve kolay ulaşım gibi avantajlarımız bizi her geçen gün daha da ön plana çıkarıyor. Amacımız bu hizmet kalitesini artan yolcu sayımızla birlikte uzun yıllar sürdürmek." CİHAN

Yorumlar