Sabih Kanadoğlu: Kanun Devleti Bile Değil, Polis Devletiyiz

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Kanadoğlu, 'Bindik bir alamete, gidiyoruz kıyamete. Bırakın hukuk devletini, kanun devleti bile değil, polis devletiyiz.' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Sabih Kanadoğlu: Kanun Devleti Bile Değil, Polis Devletiyiz

Uzun zamandır ortalarda görünmeyen eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu ve CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Çukurova Belediyesi'nin düzenlediği 'Her Ayın 19'unda Saat 19.00'da' etkinliğine katılarak 'Türkiye nereye gidiyor?' sorusuna cevap aradı.

'Bindik bir alamete, gidiyoruz kıyamete' diyen eski Başsavcı Kanadoğlu, THY'nin Anadolu Jet uçağıyla Adana'ya gelirken baktığı dergide Çanakkale Zaferi anlatılırken Atatürk'ten hiç söz edilmediğine dikkat çekti. Kanadoğlu, 'O olmasaydı Gelibolu düşerdi, Conkbayırı'nda Atatürk olmasaydı Çanakkale Zaferi olmazdı. Onu unutturmaya çalışmak, küçümsemek, Türk milletinin kalbinden aşırmak beyhude gayrettir.' diye konuştu.

1924 ANAYASASI'NDAN ÖRNEKLER

Bir ülkede yargı müstakil değilse orada yasa devletinden, hatta yasa devletinden dahi söz edilemeyeceğini vurgulayan Sabih Kanadoğlu, kuvvetler birliğinden kuvvetler ayrılığına giden insanın Atatürk olduğunu 1924 Anayasası'ndan örnekler vererek anlattı. Türk usulü diye bir başkanlık rejimi olamayacağını anlatım eden Kanadoğlu, ABD'deki başkanlık sisteminin ise tam müstakil yargı sistemine dayalı olduğunu, Türkiye'ye getirilmek istenene ise 'başkancıl sistem' denebileceğini söyledi. Kanadoğlu, 'İç Güvenlik Yasası'na bakın, yasa devleti değil, yasa devleti değil, polis devletidir. Hızla öyle bir Türkiye geliyor, bu milletten saklanan pis ittifaklar mevcut fakat niteliğini ve içeriğini bilmiyoruz.' dedi.

ÖNER: KAÇAK SARAY'DA KAÇIŞ TÜNELLERİ VAR

Eski valilerden CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Çanakkale Siper Savaşları'na da yer verdiği sunumunda 'Siperler birbirine öyle yakındı ki bir tarafta türkü söyleniyor, ötekinde balalayka çalınıyor, Türk askeri yaralı İngiliz askerini tedavi etmeye çalışıyordu. Birbirine hasım bireyler arkadaş olabiliyor fakat bugünkü Türkiye'de 15'liler öldürülüyor, anneleri ağıt yakarken o anneler yuhalatılabiliyor' diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kasteden Öner, 'Bir harp bizi birleştirirken bir muhteris bizi ayrıştırıyor. Kaçak Sarayı'nda biliyoruz ki kaçış tünelleri var, demir bariyerler mevcut fakat o kaçış tünelleri de onları kurtaramayacak.' dedi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar