Sabah’ın güney eki hırsızların avukatı kesildi

Son günlerde attığı manşetlerle çete kurmak, tehdit, şantaj ve dolandırıcılıktan hapis yatanların avukatı kesilen Sabah Gazetesi’nin güney eki, bu sefer Şanlıurfa’da sahte faturalarla devleti dolandıran sağlık kuruluşlarının savunuculuğunu...

Google Haberlere Abone ol
Sabah’ın güney eki hırsızların avukatı kesildi

Son günlerde attığı manşetlerle çete kurmak, tehdit, şantaj ve dolandırıcılıktan hapis yatanların avukatı kesilen Sabah Gazetesi’nin güney eki, bu sefer Şanlıurfa’da sahte faturalarla devleti dolandıran sağlık kuruluşlarının savunuculuğunu yaptı.

Adana’da çete kurarak kamu kurumları, bürokrat ve işadamlarını tehdit, şantaj yoluyla dolandırdığı iddiasıyla yargılanan Tamer Barış Terkeşli’ye sahip çıkan Sabah Gazetesi, şimdi de Şanlıurfa’daki dolandırıcıların imdadına yetişti. Yaklaşık iki hafta önce Şanlıurfa’da bir operasyon yapıldı. Bazı tıp merkezlerinin muayeneye gelen vatandaşların kimlik bilgilerini kullanıp sık sık sisteme girdikleri ve hayali tahlil faturası düzenledikleri iddiası üzerine yapıldı operasyon. Bu tıp merkezlerinin SGK'ya sunduğu faturaların da abartılı olması üzerine şüphelenen SGK, konuyu mercek altına aldı. Şanlıurfa Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, yaklaşık 5 ay bu tıp merkezlerini takibe aldı. İnceleme sonunda muayeneye gelen hastaların kimlik numarası üzerinde yapmadıkları tetkikleri yapmış gibi göstererek SGK'dan bu işlemlerin bedelini tahsil edip, devleti zarara uğrattıkları belirlendi. Adına işlem yapılan hastalarla da yüz yüze görüşerek bu tespiti yapan polisin incelemesinde, ayrıca tıp merkezlerinin faturalarının kontrolünü yapan denetmenlerin de bu durumu görmezden geldiklerini belirledi. Teknik ve fiziki takibin ardından delilleri toplayan polis, Şanlıurfa merkezli, İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır ve Mardin'in de aralarında olduğu 6 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında denetçi, doktor ve eczacıların da aralarında bulunduğu 45 kişi gözaltına alındı.

Sabah Gazetesi’nin güney eki bugün attığı “Sağlıkta paralel örgüt kumpası” manşetiyle bu operasyonu sorguluyor. Haberde savcıların paralel olduğunu belirten gazete, başka da hiçbir detaya yer vermiyor. Gazete bu tutumu ile vatandaşın kimlik numarası ile sisteme giren, yapmadığı muayene ve tahlilin parasını devletten tahsil eden dolandırıcılık iddialarına sahip çıkıyor. Gözaltına alınan bazı sanıkların tutuklandığını, bunların neden tutuksuz yargılanmadığını sorguluyor. Savcıların bu operasyonla sağlık kuruluşlarına baskı uyguladığını iddia ediyor. Masa başında hazırlandığı her halinden belli haberde imza olmadığı gibi, kimlerin tutuklandığı hangi tutukluların bu durumdan şikayetçi olduğuna dair tek bir isim yok. Sabah’ın güney eki son günlerde attığı manşetlerle suçluların avukatı pozisyonuna düştü.

CİHAN

Yorumlar