"Sabah gazetesinde çıkan haber tamamen yalandan ibaret"

Kahramanmaraş Öğrenci Servisleri Derneği Başkanı Fahri Tiyekli, Kahramenkent Eğitim Kurumları ve servisçilerle ilgili çıkan haberin yalan olduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol
"Sabah gazetesinde çıkan haber tamamen yalandan ibaret"

Kahramanmaraş Öğrenci Servisleri Derneği Başkanı Fahri Tiyekli, Kahramenkent Eğitim Kurumları ve servisçilerle ilgili çıkan haberin yalan olduğunu belirtti.


Haberde bahsi geçen paranın okulla bir ilgisinin olmadığını belirten Tiyekli, kendi aralarında topladıkları parayı şöyle açıkladı: “Dün Sabah gazetesinde çıkan haber tamamen yalandan ibaret. Kahramanmaraş’ta ilkokul, lise, orta okul ve özel okullarda dahil kendi aramızda havuz sistemimiz var. Alınan paralar burada toplanarak eksik giden arkadaşlara takdim ediliyor. Biz zaten özel okullardan ekstra 10 lira ücret alıyoruz, gezi faaliyetlerine gittikleri için. Denildiği gibi köy köy gezme işi yok, 450 lira alındığı ise tamamen yalan. Yapılan haberle ilgili derneğimize üye arkadaşlarla görüşerek ortak bir karar alacağız.”

"BENDEN DEMEÇ İSTEDİLER VERMEDİM"

Sabah Gazetesi muhabirinin yalan haber için kendisiyle görüştüğünü söyleyen servisçi Mustafa Büyükdereli de, muhabirin kurumlarla ilgili haber yapmak istediğini ancak kendisinin olumsuz yanıt verdiğini kaydetti. Muhabirin ısrarı üzerine böyle şeylerle uğraşmayın diyerek bulunduğu yeri terk ettiğini ifade eden Büyükdereli “Sabah gazetesinde çıkan haberle ilgili beni çağırmışlardı. Benden demeç vermemi istediler, bende vermeyeceğimi, bizden 160 veya 460 lira para alınmadığını söyledim. Bunu söylemem rağmen ısrar ettiler, bende böyle şeylerle uğraşmayın diyerek yanlarından ayrıldım.” diye konuştu.

“YALAN HABER İÇİN OKULLA İLİŞKİSİ OLMAYAN KİŞİLERLE GÖRÜŞÜLDÜ”

Yalan haber için okulla ilişkisi olmayan kişilerle görüşülerek haberin yapıldığını anlatan bir başka servis şoförü İbrahim Işık ise “Kahramankent okullarında servisçilik yapıyorum. Sabah gazetesinde yayımlanan ‘Paralel devlete servisçi isyanı’ diye bir şeyin olmadığını söyleyebilirim. Bizim yaptığımız iş, topladığımız para kendi arkadaşlarımızla 5 okulumuzda havuz yapıyoruz. Havuzda toplanan bu parayı da yine kendi aramızda paylaşıyoruz. Burada farklı bir durum söz konusu değil. Bu yapılan suçsa Kahramanmaraş’taki tüm okullarda bu uygulama vardır. Köy köy dolaşma diye bir şey yok. Öğrencilerin gezileri oluyor, giden de parasını alıyor. Yapılan haberin bizimle bir alakası yok, kimseye de böyle bir demeç vermedik. Bu demeci verenler bu kurumlarla uzaktan yakından ilişkisi olmayan kişiler. Bu haberle ne yapmaya çalıştılar onu da anlamış değiliz.” şeklinde konuştu.

Sabah gazetesinin dün yayımladığı haberde hizmete bağlı özel okullarda servisçilik yapan şoförlerden zorla 160 ve 450 lira para alındığı, akşamları ev ev gezildiği ve propaganda için köylere gidildiği iddia edilmişti.


CİHAN

Yorumlar