Saatler bu gece ileri alınıyor, mesai saatleri değişiyor

İleri saat uygulaması bu gece yarısından sonra başlıyor. Saatler bir saat ileri alınacak. İleri saat uygulamasını akıllı cep telefonlarından yapmak isteyenler telefonlarını 'otomatik' değişim moduna getirmeleri gerekiyor. İleri saat uygulamasıyla birlikte mesai saatleri de değişiyor.

Google Haberlere Abone ol
Saatler bu gece ileri alınıyor, mesai saatleri değişiyor

Saatler ne zaman ileri alınacak son günlerin en merak edilen konularından bir tanesi. Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla saatlerin ileri alınmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, saatler 27 Mart Pazar günü (Cumartesi'yi Pazar'a bağlayan gece) 03.00'ten itibaren bir saat ileri alınacak.

MESAİ SAATLERİ DEĞİŞİYOR

Saatlerin ileri alınmasıyla birlikte memurların mesai saatleri de değişecek. İstanbul Valiliği kış saati uygulamasıyla birlikte memurların mesai saatlerini 08.00-12.00 ile 12.30-16.30 olarak belirlemişti.

Yaz saati uygulamasıyla birlikte çalışma saatleri 28 Mart Pazartesi gününden itibaren yeniden 08.30-12.30 ile 13.00-17.00 arasında olacak.

AKILLI TELEFONLARDA SIKINTI YAŞANABİLİR

Akıllı telefonlarda ileri saat uygulamasının başlaması için, cihazların otomatik tarih ve saat dilimi menüsünün aktif hale getirilmesi getiriliyor. Telefonlarında bu ayarı yapmayanlar ise manuel bir şekilde ayarlama yapmaları gerekiyor. 

Yorumlar