Saathane Meydanı Projesi'nde yürütmeyi durdurma kararı

Samsun Saathane Meydanı Esnafları Temsil Heyeti Sözcüsü Yücel Türe, Büyükşehir Samsun Belediyesi'nin Saathane Meydanı'nda uygulamayı planladığı kentsel dönüşüm projesine karşı açtıkları davanın ikinci etabında mahkemenin ara karar niteliği taşıyan yürütm.

Google Haberlere Abone ol
Saathane Meydanı Projesi'nde yürütmeyi durdurma kararı

Samsun Saathane Meydanı Esnafları Temsil Heyeti Sözcüsü Yücel Türe, Büyükşehir Samsun Belediyesi'nin Saathane Meydanı'nda uygulamayı planladığı kentsel dönüşüm projesine karşı açtıkları davanın ikinci etabında mahkemenin ara karar niteliği taşıyan yürütmeyi durdurma kararı verdiğini açıkladı.

Samsun Saathane Meydanı Esnafları Temsil Heyeti Sözcüsü Yücel Türe yaptığı açıklamada, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Saathane Meydanı'nda uygulamayı planladığı ve dava açtıkları kentsel dönüşüm projesinin son durumu hakkında bilgi verdi. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı kentsel dönüşüm projesi için Saathane Meydanı'nda hayata geçirilen imar planına 260 mülk sahibinin imzasının bulunduğu dava açtıklarını hatırlatan Sözcü Türe, "Birinci etap niteliği taşıyan Bölge İdare Mahkemesi'ne açtığımız dava reddedildi.Bu davanın Danıştay aşaması devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi daha sonra imar planı kapsamında hayata geçirdiği uygulama imar planı ile mülk sahiplerinin arazilerinden yüzde 40 oranında düzenleme ortaklık payı kesintisi yaptı ve mülk sahiplerinin imar haklarını tek bir noktada topladı. Biz bu duruma ikinci dava açtık. Açtığımız ikinci etap davada mahkeme söz konusu bölgede yıkımların devam ettiğini belirterek, ileride telafisi mümkün olmayacak sonuçların ortaya çıkmaması için ara karar niteliği taşıyan yürütmeyi durdurma kararı verdi." dedi.

Mahkemenin verdiği ara kararın nedenlerini ortaya koyan bilirkişi heyetinin hazırladığı raporun içeriği hakkında bilgi veren Samsun Saathane Meydanı Esnafları Temsil Heyeti Sözcüsü Yücel Türe, "Bilirkişi heyeti, Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği imar uygulama planı ile mülk sahiplerinin arazilerinden yüzde 40 oranında düzenleme ortaklık payının kesilmesini ve mülk sahiplerinin imar haklarının bir noktada toplanmasını 'kanunsuz' olarak tanımladı ve bu durumun hak gasbına yol açtığını belirtti. Ara karar niteliği taşıyan yürütmeyi durdurma kararını davaya bakan mahkeme heyeti değerlendirecektir." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar