Saat 20:30'dan sonra ışıklar kapanacak

Çevre konusundaki kitlesel hareket olan “Dünya Saati” etkinliği bugün saat 20.30-21.30 arasında gerçekleşecek.

Google Haberlere Abone ol
Saat 20:30'dan sonra ışıklar kapanacak

 WWF (Dünya Doğayı Koruma Vakfı) vasıtası ile organize edilen, etraf konusundaki devinim bu sene gene iklim değişikliği problemine dikkat çekmeyi amaçlıyor.

WWF-Türkiye, “İklim değişikliği ile savaş etmek için geçerli nedenlerim var” sloganıyla bütün katılımcıları ışıklarını kapatma nedenlerini #DünyaSaati etiketiyle ortak sosyal medyada paylaşmaya çağırma ediyor. Milyonlarca tabiat dostunu bir araya getiren Dünya Saati etkinliğine bu sene Türkiye’de 30’dan çok kent, halk kuruluşları, hususi firmalar ve insanlar destek veriyor.

1 SAAT KAPATACAK

Boğaziçi Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü,  Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı ve Saat Kulesi, Ayasofya Müzesi, Galata Kulesi, Ankara Opera Binası, Beylerbeyi Sarayı, Yıldız Sarayı Şale Köşkü, Küçüksu Kasrı, Beykoz Kasrı, Ihlamur Kasırları bu sene da etraf sorunlarına dikkat çekmek için dekoratif aydınlatmalarını bir saat boyunca kapatacak.

VALİLİK OLUMLU YANIT VERDİ

Bugünkü Dünya Saati etkinliğine İzmir Saat Kulesi, Beylerbeyi Cami ve Ortaköy Cami (Büyük Mecidiye Cami) ise ilk kere katılacak. Diğer yandan, etkinliğine katılacağını belirten şehir sayısı ise 30’u geçti. Bursa, Çankırı, Edirne, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri, Keşan, Kuşadası, Maltepe ve Tepebaşı bunun şeklinde belediyelerin yanı paradigma Artvin’den Balıkesir’e, Gaziantep’ten Uşak’a çok aşırı sayıda valilik WWF’in çağrısına müspet cevap verdi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar