Saadetli kadınlardan, ‘Televizyondaki kültür erozyonuna hayır’ kampanyası

Saadet Partisi (SP) İstanbul İl Kadın Gençlik Kolları’nın başlattığı, ‘Televizyonlardaki kültür erozyonuna, ahlaki ve manevi çöküntüye hayır’ imza kampanyasında 37 bin imza toplandı.

Google Haberlere Abone ol
Saadetli kadınlardan, ‘Televizyondaki kültür erozyonuna hayır’ kampanyası

Saadet Partisi (SP) İstanbul İl Kadın Gençlik Kolları’nın başlattığı, ‘Televizyonlardaki kültür erozyonuna, ahlaki ve manevi çöküntüye hayır’ imza kampanyasında 37 bin imza toplandı. Kadın Gençlik Kolları Başkanı Kübra Koyun, toplanan imzaları RTÜK başta olmak üzere ilgili bakanlıklara göndereceklerini söyledi.

Saadet Partisi İstanbul Kadın Gençlik Kolları Başkanı Kübra Koyun, ‘Televizyonlardaki kültür erozyonuna, ahlaki ve manevi çöküntüye hayır’ imza kampanyasıyla ilgili Sirkeci'de basın açıklaması yaptı. Topladıkları imzaları yetkililere göndermek için bir araya geldiklerini ifade eden Koyun, “Özellikle son zamanlarda dizi, film, reklam ve eğlence programı adı altında yayınlanan uygunsuz içerikli yayınların arttığını görmekteyiz. RTÜK’ün internette kendi sayfasında yayınladığı bilgi notlarında, ‘Kadını ve erkeği tek tip ve kalıp yargılar içeren gösterimlerle sunmak, çocuğun geliştireceği cinsiyet rolü üzerinde olumsuz etki yapacaktır.’ denilmektedir. Ayrıca, medyanın cinsellik içeren yayınlarının gençleri olumsuz olarak etkilediği bilinmektedir. İşte tam da bu noktada lafa değil icraata bakıldığında yazılanların başka uygulananların ise bambaşka olduğunu üzülerek de olsa müşahade ediyoruz. Ekranlarda sık sık eşcinsellik,, tek gecelik ilişki, nikahsız birliktelik, aldatma ve tecavüz gibi konuları içeren programların artarak devam ettiğine şahit oluyoruz. Tarihi dizi adı altında atalarımıza hakaret edilmekte, yarışma adı altında teşhircilik yapılmakta, reklam adı altında ahlaksızca görüntülere yer verilmektedir. Bunları izleyen gençlerimiz madden ve manen etkilenmektedir. Toplumun aynası olduğu düşünülen televizyon, maalesef dinimize, kültürümüze, gelenek ve göreneklerimize aykırı bir görüntü sergilemektedir. Sözde modernlik adı altında Avrupa kültürü özendirilerek bizlere empoze edilmeye çalışılmaktadır.” diye konuştu.

Koyun, kampanyada topladıkları 37 bin 728 imzayı RTÜK başta olmak üzere Kültür Bakanlığı’na Gençlik ve Spor Bakanlığı’na, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dilekçe Komisyonu’na ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a göndereceklerini ifade etti.
CİHAN

Yorumlar