Saadet Yıldırım’da 50 bin liraya ev yapacak

Saadet Partisi Yıldırım İlçe Belediye başkan adayı İbrahim Özacar projelerini kamuoyuna açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Saadet Yıldırım’da 50 bin liraya ev yapacak

Saadet Partisi Yıldırım İlçe Belediye başkan adayı İbrahim Özacar projelerini kamuoyuna açıkladı. Özacar, belediye başkanlıkları döneminde Milli Konut projesi adı altında Yıldırım’ın değişik yerlerinde 50 bin liraya 100 metrekare konutlar yaparak Yıldırım’ı daha yaşanılabilir bir yer haline getireceğini vaat etti.

Yıldırım’ın yanlış politikalar sonucunda içinden çıkılmaz bir hale sokulduğunu belirten İbrahim Özacar, “Yıldırım’ın yüzde 90’ında kaldırım yok. Yıldırım’ın su sorunu var. Yıldırım’da yanlış politikalar uygulayan belediye başkanları yüzünden çarpık yapılaşma var. Yıldırım’da kentsel dönüşüm yapıldığını söylüyorlar ancak bu kentsel dönüşüm değildir. Yapılan kentsel dönüşüm verimli tarım arazilerinin ve meyve bahçelerinin bir takım çıkarlar doğrultusunda betona dönüşmesidir.”

Bu sorunlara karşılık Milli Konut projesi hazırladıklarını kaydeden Özaçar, şöyle konuştu: “Belediye başkanlığımız döneminde Yıldırım’ın tespit edilen değişik yerlerinde Milli Konut projesi adı altında 50 bin TL’ye 60 ay vadeye kadar 100 metrekare konutlar yaparak Yıldırım’da yaşayan vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Tespit ettiğimiz yerleri spekülasyona mahal vermemesi açısından şu anda açıklamıyoruz. 50 bin TL’ye ev olur mu diye düşünmeyin. Mühendis ve mimarlardan oluşan heyetimizle yapılan hesaplamada 50 bin TL’ye çok rahat bir dairenin yapılabildiğini gördük. Milli Konut projesi daha önceki Milli Görüş belediyeleri tarafından Konya’da, Kayseri’de, Sivas’ta da uygulanmıştır. Daha önce yapıldı, biz de yapacağız. Bu sayede Yıldırım’ın en büyük sorunu olan çarpık yapılaşmanın ve imar problemlerinin önüne geçeceğiz. Bizde bir söz vardır, ‘Dünyada mekan ahrette iman.’ Milli Konut projemizle dar gelirli vatandaşlarımız da ev sahibi olacak. Böylece Yıldırım ilçemiz yaşanmak için ayrıcalıklı bir yer haline gelecek.” CİHAN

Yorumlar