Saadet Partisi'nin Yozgat Belediye başkan adayı işadamı Büyoksoy

Yozgat’ın tanınmış iş adamlarından Ahmet Büyüksoy Saadet Partisi Yozgat Belediye başkan adayı oldu.

Google Haberlere Abone ol
Saadet Partisi'nin Yozgat Belediye başkan adayı işadamı Büyoksoy

Yozgat’ın tanınmış iş adamlarından Ahmet Büyüksoy Saadet Partisi Yozgat Belediye başkan adayı oldu.

Saadet Partisi, Yozgat belediye başkan adaylığına daha önce Mustafa Canbolat’ı aday göstermişti, fakat Canbolat’ın kendi isteğiyle adaylıktan feragat etmesi üzerine Saadet Partisi Genel Merkezi işadamı Ahmet Büyoksoy’u aday olarak gösterdi.

Büyüksoy, yaptığı açıklamada, Saadet Partisi'nin Yozgat için bir kazanım olduğunu belirterek, 'Yozgat için gönlümüzü koyduk' sloganıyla yola çıktık. Saadet Partisi, güçlü ve bağımsız bir Türkiye'nin teminatıdır." dedi. Büyüksoy, "Saadet Partisi Belediyeciliğin kitabını yazmıştır. Şimdi önümüzde tarihi bir fırsat var. 30 Mart Yerel Seçimleri, yaşanılabilir bir Yozgat'ın yeniden büyük bir Türkiye'nin ve yeni bir dünyanın kurulması için bir başlangıç olacaktır. Omuzlarımızda, mukaddes bir emanet ve sorumluluk taşıyoruz. Bunun için kapı kapı dolaşacağız. Milletimizi aynı idealin halkaları olarak birleştireceğiz. Çünkü bizim tek bir gayemiz vardır, o da milletimize hizmet etmek ve Cenab-ı Allah'ın rızasını kazanmaktır. Cenab-ı Allah çıktığımız bu yolda yar ve yardımcımız olsun, yapacağımız tüm çalışmaları bereketli kılsın. Zafer inananlarındır ve zafer yakındır." diye konuştu.

BÜYÜKSOY KİMDİR

Ahmet Büyüksoy, 1970'li yıllarda Milli Selamet Partisi Gençlik Kollarında daha sonra Akıncılar Şube Başkanlığı yaptı ve 1987 yılı genel seçimlerinde Refah Partisi Milletvekili adayı oldu. 1995-2000 yılları arasında Refah Partisi İl Genel Meclis Üyeliği, Daimi Encümenlik ve Bütçe Plan Komisyon Başkanlığı yaptı. 2000 yılına gelindiğinde ise Fazilet Partisi Yozgat İl Başkanı olarak seçildi ve bu görevini parti kapatılana kadar sürdürdü. Saadet Partisi Kurucu İl Başkanlığı görevi ile siyasi yaşantısına devam eden Büyüksoy, 2002 yılında yapılan genel seçimlere milletvekilli adayı olmak için istifa ederek görevinden ayrıldı. CİHAN

Yorumlar