Saadet Partisi, 'Mazlumlar İçin Tek Yürek' oldu

Saadet Partisi İstanbul il teşkilatı, Ayasofya Meydanı'nda "Mazlumlar İçin Tek Yürek" mitingi düzenledi. Alanı dolduran kalabalık, Sultanahmet Meydanı'na taştı. Gazze ve diğer ülkelerdeki Müslüman mazlumlar için dualar edilen miting, kılınan...

Google Haberlere Abone ol
Saadet Partisi, 'Mazlumlar İçin Tek Yürek' oldu

Saadet Partisi İstanbul il teşkilatı, Ayasofya Meydanı'nda "Mazlumlar İçin Tek Yürek" mitingi düzenledi. Alanı dolduran kalabalık, Sultanahmet Meydanı'na taştı. Gazze ve diğer ülkelerdeki Müslüman mazlumlar için dualar edilen miting, kılınan akşam namazı ile sona erdi. Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın da katıldığı mitingde grup yer sofralarında açılan toplu iftarın ardından olaysız dağıldı.

Saadet Partisi'nin Ayasofya Meydanı'nda düzenlediği miting, Nevzat Bakır'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Gazze, Doğu Türkistan ve Mısır temsilcilerinin birer konuşma yaptığı mitingde "İstanbul'dan Gazze'ye direnişe bin selam", "Allah'ın gazabı zalimleri boğacak", "Zincirler kırılsın Ayasofya açılsın" sloganları atıldı. Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Birol Aydın, sözü meydanlarda değil masada gür çıkacak Türkiye'ye ihtiyaç olduğunu söyledi.

Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan'ın konuşmasının ardından kürsüye SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak çıktı. 100 yıl önce yapıldığı gibi İslam coğrafyasının yeniden şekillendirilmek istendiğine değinen Kamalak, İslam Birliği'nin kurulmasıyla mazlum coğrafyalara selam göndermeyip, bizzat gideceklerini söyledi.

Günün, H1akkı kaldırmanın, zalim İsrail'e haddini bildirmenin, tüm zalimlere mertçe yüreğin ortaya konulma günü olduğunu belirten Kamalak, "Bütün küresel emperyalizm, İslam aleminde hafif bir kıpırdanma olduğunda oraya karşı tüm ambargoları uygularken, düşünün 1948'den bu yana küresel emperyalizm, zalim, terörist devletin baskılarını, zulümlerini, katliamlarını sadece, tırnak içinde ifade ediyorum, izlemekle yetiniyor. Kınamaya bile dilleri varmıyor, varamaz çünkü o oyunun gerisinde kendileri vardır. O zulümler, o katliamlar kendilerinin eseridir. Gayet iyi biliyorlar ki Siyonist devlet kendilerinin bir maşasıdır, bir uşağı mesabesindedir. Onları biz tanıyoruz küresel emperyalizmin tutumunu, davranışını Bosna Herkes'ten tanıyoruz, onların tutum ve davranışlarını, adalet anlayışlarını, demokrasi anlayışlarını yaptırdıkları darbelerden tanıyoruz. Bakmayın siz küresel emperyalistlerin demokrasi dediklerine, onlar kendilerine hizmet edecek olan uşak arıyorlar." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Muhammed Turhan'ın ettiği duaya miting alanını dolduranlar hep bir ağızdan "Amin" dedi. Akşam ezanın okunmasıyla birlikte Akşam Namazı'nı Ayasofya Meydanı'nda kılan grup, yer sofralarında yapılan toplu iftarın ardından olaysız dağıldı.

CİHAN

Yorumlar