Saadet Partililerden AK Parti’ye siyah çelenk

Saadet Partisi (SP) Bursa Gençlik Kolları üyeleri, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, 1915 olayları nedeniyle Ermenilere yönelik yayımladığı mesaja tepki için AK Parti binası önüne siyah çelenk bıraktı. Şehreküstü Meydanı’nda toplanan...

Google Haberlere Abone ol
Saadet Partililerden AK Parti’ye siyah çelenk

Saadet Partisi (SP) Bursa Gençlik Kolları üyeleri, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, 1915 olayları nedeniyle Ermenilere yönelik yayımladığı mesaja tepki için AK Parti binası önüne siyah çelenk bıraktı.

Şehreküstü Meydanı’nda toplanan grup, açtıkları pankartlarla Başbakan Erdoğan’a tepkilerini dile getirdi. Meydanda açılan fotoğraf sergisinde ise Ermenilerin yaptığı katliamın yansıtan fotoğraflara yer verildi. SP İl Gençlik Kolları Başkanı Hakan Altınkaymak, 1915 olayları ile ilgili Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, Ermenilerin torunlarından özür dilemesi nedeniyle toplandıklarını dile getirdi. Başbakanın ‘büyük bir dış politika ve tarihi hata’ yaptığını ifade eden Altınkaynak, şöyle konuştu: "Bugün toplanma amacımız, 90 yıllık cumhuriyet tarihinde hiçbir hükümetin necip milletimizi karşısına alacak şekilde Ermenilere taziyede bulunma gafletini kınamaktır. Bu talihsiz açıklamayı, şeceresi katliam ve zulümlerle dolu ABD’nin tasarıyı dış ilişkiler meclisinde kabulünden hemen sonra yapması kanaatimizce, sözümüz onu ortak çıkarlar ve müttefikliğin ortaya konması dahilindedir. Saadet Partisi il gençliği olarak başbakanımıza en gür seda ile seslenerek diyoruz ki, ‘AB ve Amerika’ya dönmüş olan yönümüzü bir an önce bu milletin aslı ve özü olan, mayası, kimyası ve refleksi olan milli görüşe çevirmek kaçınılmaz tarihi ve manevi bir görevdir. Ayrıca çevremizde bu kadar mazlum Müslüman kanı akarken, en korkunç işkencelere maruz kalırken yapılan bu açıklamayı yersiz buluyor, esefle kınıyoruz."

Konuşmaların ardından AK Parti Bursa temsilciliği önüne siyah çelenk bırakıldı.

CİHAN

Yorumlar