Saadet Partili kadınlardan Mısır'daki idam kararlarına tepki

Saadet Partili (SP) kadınlar, Mısır'daki idam kararlarına tepki gösterdi. İstanbul il başkanlığı binası önünde toplanan kadınlar, “Sen özgürsün kardeşim!” şeklinde pankart açtı.SP İstanbul İl Kadın Kolları üyeleri, partilerinin...

Google Haberlere Abone ol
Saadet Partili kadınlardan Mısır'daki idam kararlarına tepki

Saadet Partili (SP) kadınlar, Mısır'daki idam kararlarına tepki gösterdi. İstanbul il başkanlığı binası önünde toplanan kadınlar, “Sen özgürsün kardeşim!” şeklinde pankart açtı.

SP İstanbul İl Kadın Kolları üyeleri, partilerinin İstanbul İl Başkanlığı önünde toplandı. Mısır'da yaklaşık bin 211 kişinin idam cezasına çarptırılmasını protesto eden kadınlara Rabia işaretli pankart taşıyan çocuklar da destek verdi.

Eylemde konuşma yapan Saadet Partisi İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Nagehan Gül Asiltürk, Mısır'da halkın özgür iradesiyle seçilen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin görevden alınması ile başlayan Batı destekli cunta yönetiminin 8 binden fazla insanı katlettiği ve 16 bin Müslümanı da zindanlara attığını söyledi. İdam cezasına çarptırılan Müslüman Kardeşler mensubu insanların davasında Mısır mahkemelerini adil davranmamakla suçlayan Asiltürk, "20 dakika içerisinde 528 kişi hakkında verilen idam kararı dehşeti yaşanırken, geçtiğimiz günlerde de 683 darbe karşıtı kişi hakkında 9 dakikada idam kararı alınmıştır. Böyle karar alan bir mahkemenin adil bir yargılama yaptığı düşünebilir mi? " ifadelerini kullandı.

Kimi siyasetçileri sadece seçim meydanlarında Rabia işareti yapmakla eleştiren Asiltürk, "Ülkemizde seçim meydanlarında Rabia işaretini kullanan politikacılara soruyoruz; amaç bu söylemleri oya tahvil etmek değil idi ise şimdi samimiyetinizi gösterme zamanıdır." şeklinde konuştu.

SP İstanbul Kadın Kolları Başkanlığı Siyasi İşler Birim Başkanı Fatma Nevin Gökçe ise, " Biz 21. yüzyılda adeta bir engizisyon mahkemesi kurulmuş gibi yargısız infaz yapılıyor. Alınan bu idam karalarına karşıyız. Vicdan sahibi insanlığın ve insanın diyen hereksin de karşı olması gerekiyor. Böyle bir şey kabul edilemez." dedi.

CİHAN

Yorumlar