Rütbeli emekli emniyetçiler: Teşkilatımız bu yapılanları hak etmiyor

Emekli rütbeli emniyet mensupları, son dönemlerde Emniyet Teşkilatı'na yönelik yapılanlara tepki gösterdi. emekli rütbeli emniyet mensupları adına konuşan Nurullah Fidancı, "Teşkilat adeta iş yapamaz hale getiriliyor. Emniyet mensupları fişleniyor...

Google Haberlere Abone ol
Rütbeli emekli emniyetçiler: Teşkilatımız bu yapılanları hak etmiyor

Emekli rütbeli emniyet mensupları, son dönemlerde Emniyet Teşkilatı'na yönelik yapılanlara tepki gösterdi. emekli rütbeli emniyet mensupları adına konuşan Nurullah Fidancı, "Teşkilat adeta iş yapamaz hale getiriliyor. Emniyet mensupları fişleniyor ve hiçbir hukuki gerekçe gösterilmeden 28 Şubat’ta bile yapılamayan kıyıma tabi tutuluyor. Yeni MİT Kanunu ile polis, jandarma ve adli mekanizmalar devre dışı kalıyor, ülke adeta bir istihbarat devleti haline getiriliyor." ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz hafta emekli polis memurlarının polis teşkilatına yapılan ithamlar, haksız uygulamalar ve 15 bine yakın polisinin sürgün edilmesini eleştirilmesinin ardından emekli rütbeli emniyet mensupları da bir araya gelerek yaşanan olaylara tepki gösterdi. Rütbeli emniyetçiler adına açıklamada bulunan Nurullah Fidancı, Emniyet teşkilatına yönelik Hükümet’in son dönemdeki tutumu ve 15 bine yakın emniyet görevlisinin görevden alınıp sürgün edilmesi çerçevesinde emekli rütbeli emniyet personelleri olarak rahatsızlık duyduklarını söyledi. Fidancı, "Bizler Anadolu’nun bağrından çıkan bu milletin gerçek evlatları olarak çocuk denecek yaşta bu teşkilata girdik. Hayatını emniyet teşkilatlarına emek vererek geçiren, memleket için her türlü fedakârlığa katlanan, bu memleketin öz ve iz insanlarına son günlerde yapılan iftira ve mesnetsiz yakıştırmalar toplum vicdanını derinden yaralamaktadır." ifadelerini kullandı.

Bir dönem kahraman olarak nitelendirilen emniyet mensuplarının haksız yere suçlanmasını kabul edilemez olduğunu kaydeden Fidancı şöyle devam etti: "Bizler görev süremiz boyunca ailelerimizden aldığımız terbiye ve büyüklerimizin vasiyeti olarak bize uygun görülen ücretin dışında haram bildiğimiz hiçbir şeye el uzatmadık. Beraber çalıştığımız, hayatları boyunca yanlış bir işini görmediğimiz, meslek hayatına devam eden birçok defa taltifle ödüllendirilip kahraman olarak nitelendirilen, takdirnameler verilen bu arkadaşlarımın en temel görevlerinden biri olan bir vazifeyi yapmalarından dolayı hain ilan edilmeleri ve tahammül sınırlarının üstünde maruz kaldıkları durumu şiddetle kınıyoruz."

Polislerin özlük hakları konusunda yapılan açıklamaların hiçbirinin yerine getirilmediğini belirten Fidancı, mevcut görevde olan ve emekli emniyet mensuplarının aldatıldığına işaret etti. Fidancı, "Meydanlarda defaatle sizlerin ekonomik durumunuzu biliyoruz, çok zor şartlarda yaşıyorsunuz. Bunu düzeltmek boynumuzun borcu diyenler neden sözlerinin arkasında durmadıklarını bugün daha iyi anlıyoruz. Meğer o günlerde amaç doğru söylemeyerek tüm teşkilatı aldatmakmış. Şimdi bizler gerek faal görev yapan gerekse emekli emniyet mensuplarımız açıkça aldatılmışız. Bu son dönemde hukuksuz bir biçimde binlerce emniyet mensubu, aileleri, çocukları, kazandıkları itibarları düşünülmeden bir görevden diğerine sürülüyor. Hatta bir değişiklik yetmiyor üst üste değişiklikler yaşatılıyor. Teşkilat adeta iş yapamaz hale getiriliyor. Emniyet mensupları fişleniyor ve hiçbir hukuki gerekçe gösterilmeden 28 Şubat’ta bile yapılamayan kıyıma tabi tutuluyor. Yeni MİT Kanunu ile polis, jandarma ve adli mekanizmalar devre dışı kalıyor, ülke adeta bir istihbarat devleti haline getiriliyor."

Polisin son günlerde toplumsal olaylarda Emniyet Teşkilatı sert önlemler almaya zorlandığına değinen Fidancı, halkla polisin karşı karşıya getirilmeye çalışıldığını söyledi. Fidancı şöyle dedi: "Yarınki 1 Mayıs kutlamalarından ciddi endişe duymaktayız. Bizler emniyet mensupları olarak darbe dönemlerinde dahil daha önceki görev hayatımızda böyle uygulamalara şahit olmadık. Teşkilatımız sahipsiz bir hale dönüştürülmüştür. Bu durum emekli emniyet mensupları olarak bizleri hem üzmekte hem de ülkemiz ve milletimiz adına derinden yaralamaktadır. Cumhuriyet ve demokrasimizin teminatı olan polis teşkilatımız ve aileleri bu yapılanları hak etmiyor. Emekli emniyet mensupları olarak Anayasa Mahkemesi’ne olan inancımızı ve güvenimizi belirtiyor, bu hukuksuzlukların bir an önce sona erdirilmesini istiyoruz. Şu an devletin vicdanı olarak yüce mahkemeyi görüyoruz."

CİHAN

Yorumlar