Rusya’da çifte vatandaşlık yasası yürürlüğe giriyor, cezalar gündemde

Rusya’nın başkenti Moskova’da Rus-Türk İşadamları Birliği’nin (RTİB) organize ettiği toplantıda Moskova Avukatlar Birliği, DE YURE Avukatlar Bürosu Başkanı Nikita Filippov, “Çifte Vatandaşlığa Ceza Kanunu Yürürlüğü” konusunda...

Google Haberlere Abone ol
Rusya’da çifte vatandaşlık yasası yürürlüğe giriyor, cezalar gündemde

Rusya’nın başkenti Moskova’da Rus-Türk İşadamları Birliği’nin (RTİB) organize ettiği toplantıda Moskova Avukatlar Birliği, DE YURE Avukatlar Bürosu Başkanı Nikita Filippov, “Çifte Vatandaşlığa Ceza Kanunu Yürürlüğü” konusunda Türk işadamlarına bilgi verdi.

RTİB Moskova merkez ofisinde düzenlenen görüşmeye RTİB Başkanı Naki Karaaslan, üye iş adamları ve Türk firma temsilcileri katıldı. Görüşmede konuşan Karaaslan, çifte vatandaşlık başta olmak üzere bazı konuların Rusya’da çalışan Türk vatandaşlarına aydınlatılması gerektiğini vurguladı.

İKİNCİ VATANDAŞLIKLA İLGİLİ YAZILI BİLDİRİM YAPMANIZ LAZIM

Rus parlamentosu alt kanadı Duma Mülkiyet Komisyonu uzmanı, avukat Filippov, 23 Mayıs’ta çıkartılan çifte vatandaşlıkla ilgili kanun değişiklikleri ve 2'den fazla idari ceza alan yabancı vatandaşların Rusya’ya giriş yapmasını yasaklayan kanuna işaret etti. Filippov, söz konusu yasanın 4 Haziran’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalandığı ve 4 Ağustos’ta yürürlüğe gireceğini hatırlattı. Yeni kanuna göre çifte vatandaşlar, çifte vatandaşlık durumunu bildirmek zorundalar. Rusya’da sürekli olarak yaşayan çifte vatandaşlar yazılı olarak ikinci vatandaşlığını bildirmek zorunda. Ayrıca çifte vatandaşlarının çocukları eğer çocuklar da çifte vatandaşsa bunun için de bildiriyi yapmaları gerekiyor.

Bildirinin yapılmadığı durumunda ceza uygulanacağını uyaran Filippov, “İki farklı ceza uygulanacak, idari ve adli ceza. Eğer 60 gün içinde yazılı bildiri yapılmazsa, yanlış bir şekilde yapılırsa o zaman idari ceza kapsamına giriyor, cezası 500 ile bin ruble arası. 60 günü geçtikten sonra yine bildiri yapılmazsa o zaman adli ceza kapsamına giriyor. 200 bin ruble veya 1 yıllık maaş cezası uygulanabilir. Ya da 400 saatlik zorunlu çalışma cezası. Eğer 4 aydan sonra çifte vatandaşlar bu saydıklarımı yapmasalar o zaman onları idari ve adli cezalar bekliyor. 4 Ağustos’a kadar FMS’e yönelik yazılı bildiri forumu Gosuslugi adlı sitede yayınlanacak. ” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar