Rusya, Orta Asya’daki askeri varlığını güçlendiriyor

Rusya’nın Orta Asya’daki askeri varlığını güçlendireceği bildirildi. Özbekistan basınında yer alan haberde, Rusya’nın Kırgızistan ve Tacikistan’daki askeri varlığını güçlendireceği kaydedildi.

Google Haberlere Abone ol
Rusya, Orta Asya’daki askeri varlığını güçlendiriyor

Rusya’nın Orta Asya’daki askeri varlığını güçlendireceği bildirildi. Özbekistan basınında yer alan haberde, Rusya’nın Kırgızistan ve Tacikistan’daki askeri varlığını güçlendireceği kaydedildi. Rusya, bu çerçevede üsleri bulunan bu iki ülkeye ek askeri takviye yapacak.

Rusya’nın hali hazırda Kırgızistan’da Kant, Tacikistan’da da 201 nolu askeri üsleri bulunuyor. Rusya, takviye kapsamında Kırgızistan’a ek Mi-8 helikopterleri ile Su 25 tipi savaş uçaklarını gönderecek.

Rusya’nın askeri varlığını güçlendireceği bir diğer ülke ise 201 nolu askeri üssünün yer aldığı Tacikistan. Rusya’nın Tacikistan’daki bu üssü, yurt dışındaki en büyük üssü konumunda. Rusya’nın bu üstte yaklaşık 7 bin askeri görev yapıyor. Rusya’nın, Tacikistan’da 2042’ye kadar kalma süresi bulunan bu üsse nasıl bir askeri takviyede bulunacağı konusunda ise bilgi verilmedi. ABD ve NATO’nun bölgeden çekilmesiyle Taliban tehdidinin daha da artırabileceği ihtimalini göz önünde bulunduran Rusya’nın Tacikistan’a daha fazla askeri takviye yapması bekleniyor.


CİHAN

Yorumlar