Rusya gözlem uçuşunu Güneydoğu'da yapmak istemiş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, Rusya'nın Güneydoğu'da Suriye sınırında gözlem uçuşu yapmak istediğin ancak buna müsaade edilmediğini açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Rusya gözlem uçuşunu Güneydoğu'da yapmak istemiş

Son Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, Rus uçaklarının gözlem uçuşlarına müsaade edilmemesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Çelik, Rusya'nın Güneydoğu sınırlarında uçuş yapmak istediğini söyledi. 

Rus uçağının gözlem uçuşuna izin verilmemesine ilişkin değerlendirmede bulunan Çelik, "Talep ettiği rota Suriye sınırına yatay bir şekilde geçen bir rota, aynı zamanda Hatay'a kadar giden bir rota. Tabii şu anki güvenlik sorunları sebebiyle, o bölgedeki sorunlar sebebiyle, mücbir sebeplerle buna izin verilmesi söz konusu değil. Bizim Suriye sınırımızda bir gözlem uçuşu yapılması, Hatay'a kadar gidilmesi, oradaki güvenlik sorunları nedeniyle müsaade edilecek bir durum değil. Dolayısıyla bu Rus uçağının gözlem uçuşu yapmasına bu çerçevede müsaade edilmemiştir" ifadelerini kullandı. 

"PYD ESAD YÖNETİMİNİN YANINDA OTURUR"

PYD'nin muhaliflerin değil Esed'in safında oturacağını söyleyen Çelik, "Eğer PYD masaya oturacaksa muhaliflerin safında oturmaz, Esad rejiminin yanında oturur çünkü Esad rejimi ile hareket eden bir yapıdır. Sırf başka bir terör örgütü ile mücadele ediyor diye, DAEŞ'le mücadele ediyor diye PYD'nin terörist etiketi üzerinden çıkmaz" diye konuştu. 

Yorumlar