Rüşvet operasyonunda gözaltına alınan gümrükçüler sağlık kontrolünden geçirildi

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü (KİM) ekiplerince gerçekleştirilen rüşvet operasyonunda gözaltına alınan 10 gümrük memuru sağlık kontrolünden ge.

Google Haberlere Abone ol
Rüşvet operasyonunda gözaltına alınan gümrükçüler sağlık kontrolünden geçirildi

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü (KİM) ekiplerince gerçekleştirilen rüşvet operasyonunda gözaltına alınan 10 gümrük memuru sağlık kontrolünden geçirildi.

KİM'de göz altında tutulan gümrük memurları sağlık kontrolü için otobüsle Mersin Devlet Hastanesi'ne getirildi. Burada sağlık kontrolünden geçirilen, içlerinde kadınların da bulunduğu memurlar daha sonra sorgulanmak üzere tekrar Gümrük Muhafaza Kaçak İstihbarat Müdürlüğü'ne götürüldü. Şüphelilerin burada sorgularına devam edileceği, pazartesi günü de mahkemeye sevk edilecekleri ifade edildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın talimatıyla gerçekleştirilen operasyonda Mersin Yolcu Salonu Gümrük Müdürlüğü'nde görevli 10 memurun rüşvet aldığı ve gümrükte iş takibi yapan 25 nakliye firması çalışanlarının da rüşvet verdikleri tespit edilerek, 35 şüpheli hakkında operasyon başlatılmıştı. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma dosyası ile ilgili gizlilik kararı almıştı. CİHAN

Yorumlar