Rus ve Özbekler Afyon’daki hastanelere talip oldu

Yurt dışından termal turizm için Afyonkarahisar’a gelen yabancıların aynı zamanda hastanelerde tedavi ve ameliyat olabilmesi için çalışma başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Rus ve Özbekler Afyon’daki hastanelere talip oldu

Yurt dışından termal turizm için Afyonkarahisar’a gelen yabancıların aynı zamanda hastanelerde tedavi ve ameliyat olabilmesi için çalışma başlatıldı. Özbekistan ve Rusya’dan gelen heyetler, özel ve devlet hastanelerinde incelemelerde bulundu.

Afyonkarahisar’da termal turizmin hızla gelişmesi ve Zafer Havalimanı'nın açılmasının ardından yurt dışından gelen turistlerin aynın zamanda hastanelerde sağlık hizmeti alabilmesi için çalışma başlatıldı. Yurt dışından gelen ve aralarında diş hekimi, anestezi ve ortopedi uzmanı ile rehber bulunan ekip, Kamu Hastaneler Birliği Afyonkarahisar Genel Sekreterliği yetkileriyle görüştü.

Heyet, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Hasan Arslan ile görüşerek ülkemizdeki ve kendi ülkelerindeki sağlık sisteminin işleyişi hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Özellikle fizik tedavi, ortopedi ve ağız diş sağlığı hizmetlerinden yararlanmak istediklerini dile getiren misafirler ardından hastaneyi gezerek incelemelerde bulundu.

Afyonkarahisar Devlet Hastanesine hayran kalan Rus ve Özbek heyeti sağlık konusunda Türkiye’nin çok önde olduğunu, sağlık hizmetlerinin kendi ülkelerinde pahalı olması ve en ekonomik sınıf farkına göre sağlığın ücretlendirildiğini dile getirdi.

"HASTANELER SAĞLIK TURİZMİ İÇİNDE YER ALABİLİR"

Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Hasan Arslan, Rusya’dan ve Özbekistan’dan gelen grupların kamuya ait sağlık tesislerinden sağlık hizmeti almak amacıyla birtakım incelemelerde bulunduklarını söyledi. Arslan, Afyonkarahisar'ın termal ve kaplıca yönünden tercih sebebi olduğunu ve bu sayede ildeki sağlık kuruluşlarının da tıbbi hizmetler bakımından sağlık turizmi içerisinde yer alma şansının yüksek olduğunu vurguladı. Arslan, “Sağlık turizmi nedeniyle bizim hastanelerimizi tercih etmelerinden dolayı memnun olduk. Özellikle doğum, ortopedi, plastik ameliyatlarını merak ediyorlar. Fiyatlarını söyledik orada bizdekinin 3-4 katı fiyatmış. Hem medikal hem otelcilik olarak daha iyi olduğumuzu söylediler. Oda konforunun daha iyi olduğunu söylediler.” dedi.

Hasan Arslan, Sağlık Bakanlığı’nın yurt dışından gelen hastaların tedavisine yönelik bir çalışma yaptığını belirterek, çok kısa bir süre sonra genel olarak hangi hastalıkların tedavilerinin yapılabileceğini ve ücretlerinin açıklanacağını anlattı. CİHAN

Yorumlar