Rus validen Mersin’e kardeş şehir teklifi

Rusya’nın merkez bölgelerinden Penza Bölge Valisi Vasili Boçkarev, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile yaptığı görüşmede kardeş şehir anlaşması imzalamayı önerdi.Rus vali, Türkiye’ye yaptığı çalışma ziyareti çerçevesinde...

Google Haberlere Abone ol
Rus validen Mersin’e kardeş şehir teklifi

Rusya’nın merkez bölgelerinden Penza Bölge Valisi Vasili Boçkarev, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile yaptığı görüşmede kardeş şehir anlaşması imzalamayı önerdi.

Rus vali, Türkiye’ye yaptığı çalışma ziyareti çerçevesinde Mersin valisi ile bir araya geldi. Penza Valiliği’nden yapılan açıklamada, taraflar tarım ve köy başta olmak üzere ekonominin çeşitli alanlarında işbirliğinin geliştirilmesini ele aldı. Rus vali, “Türkiye ile karşılıklı verimli işbirliğinin gelişmesi, bölgemizde tarım ve köy sektörünün etkili çalışmasının artırılması için önemli adım.” şeklinde konuştu.

Mersin valisi de iki ülke arasında ticari ilişkilerin giderek arttığını ifade ederek, “Türk firmalarının Penza bölgesinde yatırım projelerini gerçekleştirme olanakları ikili ilişkilerin artırılmasına katkı sağlıyor.” dedi.

Görüşmede Rus vali Boçkarev, Penza ve Mersin arasında kardeş kent anlaşması imzalanmasını önererek Vali Güzeloğlu’yu Rus şair Mihail Lermantov’un 200. yıldönümü kutlama törenine davet etti.

CİHAN

Yorumlar