Rus televizyonu: Türkiye “ben de varım” kendinden söz ettirmeye çalışıyor

Rusya’nın devlet televizyonu 1.Kanal, Türkiye’nin kendinden söz ettirmeye çalıştığını kaydetti.

Google Haberlere Abone ol
Rus televizyonu: Türkiye “ben de varım” kendinden söz ettirmeye çalışıyor

Rusya’nın devlet televizyonu 1.Kanal, Türkiye’nin kendinden söz ettirmeye çalıştığını kaydetti. Televizyona göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hiç bir liderin yapamadığını yaptı.
2013 yılında dünyada yaşanan siyasi gelişmeleri mercek altına alan 1.Kanal’ın haftalık haberler programında 2014 yılına hazır olunması gerektiği mesajı verildi. Programda, “Biz 2014 yılına giriyoruz. Bu tarih Birinci Dünya Savaşı’nın başlamasının 100. yıldönümü. Bu tarih savaşın eşiği ve barışı arasında dengeleme yapıyor. ABD zayıflıyor, Çin güçleniyor, Avrupa yeniden yapılanıyor.” ifadeleri yer aldı.
Ankara’nın politikalarına da değinen Rus devlet televizyonu, “Türkiye “ben de varım”diye kendini duyurmaya çalışıyor. İran uluslar arası arenaya geri dönüyor. Eski dünya düzeni küresel mali krizinin baskısıyla çatırdıyor.” yorumda bulundu.
20.yüzyıldan miras olarak kalan düzen ve kaidelerin ihlal edildiğine işaret eden televizyon, “Ama kimse savaşmak istemiyor. Forbes dergisine göre, dünyanın en etkili insanı Rusya Devlet Başkanı Putin. Kimsenin etkileyemediğini Putin etkilemeyi başardığı bir insan.” dedi.
CİHAN

Yorumlar