Rus Sunucu Malahov: Türklerin kabli çok büyük

Kimsesiz Rus engelli gencin bakımını tek başına üstlenen fedakar Gülsüm anneyi Rusya’ya tanıtan sunucu Andrey Malahov, “Türklerin kalbi çok büyük. Bunu çok iyi biliyorum. Gülsüm anne hepimize güzel bir insanlık dersi verdi." dedi. Fiba...

Google Haberlere Abone ol
Rus Sunucu Malahov: Türklerin kabli çok büyük

Kimsesiz Rus engelli gencin bakımını tek başına üstlenen fedakar Gülsüm anneyi Rusya’ya tanıtan sunucu Andrey Malahov, “Türklerin kalbi çok büyük. Bunu çok iyi biliyorum. Gülsüm anne hepimize güzel bir insanlık dersi verdi." dedi.

Fiba Holding’in Rusya’da en büyük yatırımı Credit Europe Bank ve ‘Nezavisimost’ (Hürriyet) hayır derneğinin düzenlediği '3. Geleneksel engelsiz maratonu' Gorkiy Park’ta gerçekleşti. Organizasyona katılan Rus Sunucu Andrey Mahalov, Türklerin yardımseverliğinden bahsetti ve "Credit Europe Bank’ın yaptığı yardımlar da bunun bir başka güzel örneği.’’ ifadelerini kullandı.

Maratonda belli bir mesafe koşmak zorunda olmayan katılımcılara her tur için kupon verildi. Bu kuponlar sonra nakte çevrildi. Toplam 5 milyon rubleyi geçen ödül ‘Nezavisimost’ derneği bünyesindeki ‘Preodoleniye’ rehabilite merkezine verildi. Geçen yıllarda bu organizasyona 1.500’den fazla kişi katılmış ve Moskova engellilerine 8,5 milyon ruble bağışta bulunulmuştu.

Maratona engelli sporcularla yanı sıra çok sayıda vatandaş, sanatçılar, Credit Europe Bank Genel Müdürü Haluk Aydınoğlu ve ailesi de katıldı.

Bir saat süren maratondan sonra tüm katılımcılar için konser düzenlendi. Moskova Belediyesi Eğitim Departmanı müdürü Lyubov Rezina, Credit Europe Bank Genel Müdürü Aydınoğlu ve Rusya’ya fedakar Gülsüm anneyi tanıtan ünlü sunucu Andrey Makahov’a teşekkür etti. Aydınoğlu da bu güzelliklerin ‘Nezavisimost’ derneğinin samimi neticesi olduğunu vurguladı ve bunun gibi programların devam edeceğini söyledi.

İki saat süren konserde Rus yıldızlarıyla birlikte engelli sanatçılar da yer aldı. Konser sonrasında katılımcılar Moskova’da faaliyet gösteren Türk Rus Kültür Merkezi’nin katkıları ile ebru yapmayı öğrenen engelli çocukların sergisini gezme imkanı buldu. Sergide yer alan resimler satışa sunulurken, gelirleri Nezavisimost derneğine bağışlandı.

CİHAN

Yorumlar