Rus Savunma Bakanı'ndan Ukrayna açıklaması

Tacikistan'ın Kayrakkum kentinde düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü'ne (ŞİÖ) üye ülke savunma bakanları toplantısına katılan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Ukrayna ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Rus Savunma Bakanı'ndan Ukrayna açıklaması

Tacikistan'ın Kayrakkum kentinde düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü'ne (ŞİÖ) üye ülke savunma bakanları toplantısına katılan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Ukrayna ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Rus Savunma Bakanlığı resmi internet sitesinde de yer alan habere göre Şoygu, Rusya'nın Ukrayna'daki siyasi ve ekonomik krizle hiçbir ilişkisi olmadığını söyledi. Rus Bakan, Ukrayna halkının hakları ve çıkarları temelinde bu durumun üstesinden gelinebileceğini belirtti. Şoygu, ülkede Arap Baharı gibi bir senaryo oynandığını ve bundan sonra da Ukrayna yönetiminin dar görüşlü eylemleri ülkeyi parçalayabileceğini bildirdi.
Savunma Bakanı Şoygu, Ukrayna'nın güney ve doğu kesimlerinde durumun iyi olmadığını belirterek, "Milliyetçiler Rusça konuşan halkın sesini bastırmak istiyor. Kırım halkı bu karşılık sert tavrını koydu. Kırım'da yapılan referandumun uluslararası hukuk kurallarına uygun bir şekilde yapıldı ve bunun uluslararası gözlemciler doğruladı" diye konuştu.

-SURİYE AÇIKLAMASI-
Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, basın toplantısındaki konuşmasında Suriye konusunda da değindi. Şoygu, Suriye krizine askeri müdahilenin bölgede felaket sonuçlar doğurabileceğini belirtti.
Tacikistan'da düzenlenen ŞİÖ Bakanlar Toplantısına; Tacikistan Savunma Bakanı Şerali Mirzo, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Kazakistan Savunma Bakanı Adilbek Jaksıbekov, Çin Savunma Bakanı Chang Wanquan, Kırgızistan Savunma Bakanı Taalaybek Omuraliyev ve Özbekistan Savunma Bakanı Birinci Yardımcısı Bahodir Toşmatov katıldı. Görüşmenin ana gündem maddesi bölgesel güvenlik oldu. Savunma Bakanları, dünyanın çeşitli bölgelerinde yapılan hükümet karşıtı gösterilerden endişe duyduklarını kaydederek, terör ve diğer tehditlere karşı mücadele edilmesi konusunda ortak bildiri yayınladı. CİHAN

Yorumlar