Rus savaş gemisi Kilyos açıklarında kaza geçirerek battı

Rusya'ya ait bir savaş gemisi ile yük gemisi Karadeniz'in Kilyos açıklarındaki mevkide çarpıştı. Rus askeri gemi çarpışma sonrası batarken, canlı hayvan taşıdığı belirtilen yük gemisi ise yoluna devam etti. 78 Rus askerinin bulunduğu gemi batarken, askerlerin tamamı Türk Kıyı Emniyeti ekipleri ve yakınlardaki gemiciler tarafından kurtarılarak sahile çıkarıldı. Rusya'dan yapılan açıklamada askerlerin tamamının olaydan yara almadan kurtulduğu belirtildi. Öte yandan Başbakan Yıldırım, Rus mevkidaşını arayarak üzüntülerini bildirdi. Türkiye'de karaya çıkarılan Rus askerlerinin nakli için ise Kıyı Emniyeti'nden gemi ayarlandı.

Google Haberlere Abone ol
Rus savaş gemisi Kilyos açıklarında kaza geçirerek battı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Karadeniz'de seyir halinde bulunan Rus askeri gemisi ile yük taşıyan bir başka gemi çarpıştı. Çarpışmada içinde tahmini olarak yaklaşık 78 Rus askerinin olduğu tahmin edilen askeri batmaya başladı. Kilyos'un 18 mil (25 kilometre) açıklarında meydana gelen gemi kazasına yakınlarda bulunan Kıyı Emniyeti ekipleri acil müdahale etti. Şu ana kadar 78 Rus askerinin kurtarıldığı belirtilirken askerlerden ölen ya da yaralanan olmadığı öğrenildi. 


- Kazaya karışan yük gemisi

KAZAYLA İLGİLİ DETAYLAR

Kazaya karışan kargo gemisinin Romanya'dan Ürdün'ün Akabe limanına gitmek için yola çıktığı, içinde 8 bin koyun yüklü olduğu belirtiliyor. Gemide kaptan dahil 17 personel bulunuyordu. Şu ana kadar gemi kaptanıyla iletişim kurulamadığı gelen bilgiler arasında. 

Rus askeri gemi ise yan yatmış durumda. Gemide bulunan askerlerin bir kısmı kurtarıldı, diğerlerini kurtarma çalışmaları ise devam ediyor. 

RUSYA'DAN İLK AÇIKLAMA

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamya göre, Karadeniz Filosuna ait 'liman' isimli araştırma gemisinin İstanbul Boğazı'nın 40 kilometre kuzeybatısında hangi ülkeye ait olduğu belirlenemeyen "Aşot-7" isimli bir başka gemiyle çarpıştı. 
'Liman' gemisnin mürettabından kimsenin ölmediği ya da yaralanmadığı belirtildi. 


- 1978 yapımı Rus askeri gemisinin ilk görüntüleri de ortaya çıktı. 78 kişinin bulunduğu geminin Romanya'da yapılarak Rus donanmasına teslim edildiği öğrenildi. 

BAŞBAKAN YILDIRIM, RUS MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Başbakan Binali Yıldırım, gemi kazası nedeniyle Rus mevkidaşı Dimitry Medvedev ile telefonda görüştü. Başbakan Yıldırım, Medvedev'e kaza nedeniyle üzüntülerini ifade etti. 

sürecek

Yorumlar

demir Allah batırdı haini türk karsularında ne işi var rus askeri gemisinin araştırılsın