Rus mafyası İstanbul Beşiktaş'ta hesaplaştı

Beşiktaş'ta dün akşam taranan lüks cipin Rus mafyası tarafından kurşunlandığı belirtiliyor

Google Haberlere Abone ol
Rus mafyası İstanbul Beşiktaş'ta hesaplaştı
İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde dün akşam çapraz ateşe tutulan lüks cipin içindekilerle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. İddiaya göre daha önce aralarında husumet bulunan Rus mafyası, dün gece Beşiktaş'ta hesaplaştı. Taranan cipin içinde bulunan kişinin Ded Hasan isimli Rus çete liderinin ölümünden sorumlu tutulan bir başka Rus çete reisiydi. 

Rusya’da mafyanın en önde gelen ismi Aslan Usoyan’ın (Ded Hasan) 3 yıl önce Moskova’da öldürüldüğü suikastin emrini verdiği iddia edilen bir başka mafya lideri, Azeri asıllı Rövşen Lenkeranski’nin (Aliyev) İstanbul’da kurşunlanarak öldürüldüğü iddiası bir kez daha ortaya atıldı. Aliyev'in İstanbul'da öldürüldüğü iddiaları daha önce dillendirilmişti ancak doğrulanmamıştı. 

Azerbaycan basınına göre İstanbul'da lüks cipinde infaz edilen kişinin Rövşen Lenkeranski (Aliyev) olduğu,  dün gece Beşiktaş’ta bir otelden çıkan Azerbaycan plakalı lüks cipe çapraz ateşle silahlı saldırı düzenlenerek öldürüldüğü iddialar arasında.

Azerbaycan’ın haber Sitelerinden yeniçag.az sitesinde yeralan haberde, mafya lideri olduğu öne sürülen Lenkeranski’nin yakın koruması, Dubai`den yeni döndüklerini ve yemekten ayrılırken saldırıya uğradıklarını söyleyerek durumunun kritik olduğunu ifade etti. 

Ezidi Kürdü kökenli, Gürcistan doğumlu Aslan Usoyan öldürüldükten sonra Rusya’da mafyanın en etkili simi durumuna geldiği söylenen Zahar Kalaşov (Şakro Molody) geçen ay Moskova’da gözaltına alınmıştı.

Yorumlar