Rus konsolostan Vali Öz'e ziyaret

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Sochi’nin turizm potansiyelindeki yükselişin Karadeniz havzasını olumlu etkileyeceğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Rus konsolostan Vali Öz'e ziyaret

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Sochi’nin turizm potansiyelindeki yükselişin Karadeniz havzasını olumlu etkileyeceğini belirtti.

Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Dimitry Talanov’u makamında kabul eden Vali Öz, burada yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki siyasi, ekonomik, ticari ve kültürel ilişkilere değindi. Öz, "Türkiye-Rusya ilişkileri açısından önemli bir süreç yaşanıyor. Trabzon bu süreçte özellikle ticari, kültürel ve turizm alanlarında önemli şehirlerden birisidir." dedi.

Yaklaşık iki hafta önce şadamları ile Rusya’nın Sochi şehrine bir ziyaret gerçekleştirdiklerini hatırlatan Vali Öz, "Bu gezide kış turizmi, alternatif turizm ve diğer alanlarda işadamlarımız, üniversitelerimiz ve sanayi odalarımız arasında somut görüşmeler oldu. Geçmişten gelen ortak bağ ve işbirliği, iki ülkenin gelecekte daha güzel işbirliklerini gerçekleştireceklerini gösteriyor. Sochi’nin turizm potansiyelindeki yükselişi Karadeniz havzasını olumlu etkileyecektir." ifadelerini kullandı.

2013 yılının Türkiye-Rusya ilişkilerinde başarılı sonuçlar doğurduğunu ifade eden Rus Konsolos Talanov ise, Trabzon’da geçtiğimiz haziran ayında düzenlenen iş forumunun da bu ilişkilerin gelişmesinde önemli rol oynadığını ifade etti. Talanov, "Türk ve Rus işadamlarının birbirlerine olan yakın ilgisini görüyoruz. Bu ziyaretler Türkiye-Rusya arasındaki ekonomik ilişkiler açısından çok önemlidir." diye konuştu.


CİHAN

Yorumlar