Rus futbolcudan İstanbul'da provokasyon

Türkiye ile uçak düşürme gerilimi nedeniyle ilişkileri gergin olan Rusya'dan İstanbul'a gelen Lokomotiv Moskova futbol kulübünün futbolcularından biri Kadıköy'de Putin propagandası yaptı. Futbolcunun hareketi kendi ülkesinde bile 'provokasyon' olarak yorumlandı

Google Haberlere Abone ol
Rus futbolcudan İstanbul'da provokasyon

Türkiye ile Rusya arasındaki uçak düşürme gerilim devam ederken, İstanbul'da Fenerbahçe ile karşılaşmaya gelen Lokomotiv Moskova'nın futbolcularından biri provokasyona imza attı. Lokomotiv Moskova, Fenerbahçe karşısında 2-0 yenilgi aldı; ancak kulübün provokatör futbolcusu buna rağmen Putin propagandası yaparak büyük bir skandala imza attı.

Kadıköy’deki maç bittikten sonra futbolcular soyunma odalarına giderken, Lokomotif Moskovalı Dmitri Tarasov formasını çıkardı ve altında Putin’in üniformalı fotoğrafı ile “En nazik başkan” sloganının Rusça yazılı olduğu tişörtle yürüdü.

Tişört tartışması, ajansların geçtiği fotoğrafın internete düşmesi ve sosyal medyada yaygın olarak konuşulmasıyla başladı.

Türkiye ile Rusya ilişkilerinin gergin olduğu bir dönemde, centilmence tamamlanan maçın ardından ortaya Putinli tişörtün çıkması farklı tepkiler yarattı.

Rusya'da bu sabah tüm gazetelerde konu ön plana çıkarılırken, ülkenin önde gelen spor sitelerinden Championat.Ru, konuyu “Vatanseverlik mi, provokasyon mu?” başlığı ile tartışmaya açtı.

Rusya’da özellikle Kırım’ın ilhakı sonrasında çok popüler olan bu tişörtü sahada giyen Tarasov’un UEFA’dan ağır ceza alabileceği de bildiriliyor.

Yorumlar