Rus akademisyen sahte içkiyle mücadelede Türkiye’yi örnek gösterdi

Rus tıp profesörü Nikolay Govorin, Sibirya’da 14 kişinin sahte alkolden zehirlenerek hayatını kaybetmesinin ardından, bununla ilgili suçlulara Türkiye’deki gibi sert cezalar verilmesini talep etti.

Google Haberlere Abone ol
Rus akademisyen sahte içkiyle mücadelede Türkiye’yi örnek gösterdi

Rus tıp profesörü Nikolay Govorin, Sibirya’da 14 kişinin sahte alkolden zehirlenerek hayatını kaybetmesinin ardından, bununla ilgili suçlulara Türkiye’deki gibi sert cezalar verilmesini talep etti. Rus akademisyen, konuyla ilgili ülke mevzuatını eleştirerek cezalar bağlamında Türk yasalarını örnek gösterdi.

Sibirya’da faaliyet gösteren Çita Devlet Tıp Akademisi Rektör Yardımcısı Govorin, bir radyoya yaptığı konuşmada sahte alkolle ilgili sert cezaların verilmesini talep etti. Rus akademisyen, “Rusya’da bu konuda yasaları çok 'demokratik' buluyorum. Şimdi 14 ölümle ilgili suçlu bulunacak ve 5 yıl hapis cezası verecekler. 3 yıl sonra cezaevinden çıkarılacak. Başka ülkelerdeki cezalara göz atalım. Hatırlarsanız Türkiye’de daha önce 5 Rus turist sahte alkolden zehirlenerek ölmüştü. Bugün soruşturmanın sonuçları belli oldu: Sahte alkol üreticisi 4 kişi 90 yıl hapis cezası aldı.” dedi.

Prof.Dr. Govorin, alkol ürünleriyle ilgili mücadele kapsamında bazı tekel uygulamalarının yapılması gerektiğini de savundu.
CİHAN

Yorumlar