Ruhi Ersoy: Gelecekte AK Parti binasında da satılık levhası görebiliriz

MHP MYK Üyesi ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ruhi Ersoy, "Belki on yıl sonra AK Parti Genel Merkezi binası üzerinde satılık levhası olabilir.

Google Haberlere Abone ol
Ruhi Ersoy: Gelecekte AK Parti binasında da satılık levhası görebiliriz

MHP MYK Üyesi ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ruhi Ersoy, "Belki on yıl sonra AK Parti Genel Merkezi binası üzerinde satılık levhası olabilir. Milliyetçi Hareket 44 yıllık kutlu yürüyüşünü sürdürüyor ve sürdürecektir." dedi.

Yıldıray Çınar Kültür Merkezi'nde Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanlığı tarafından düzenlenen konferansa Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanı Mehmet Batuhan Örs, MHP İlkadım İlçe Başkanı Köksal Şimşek, Canik İlçe Başkanı Güner Akkurt, Atakum İlçe Başkanı Mehmet Uzun, TÜRKAV Samsun Şube Başkanı Muharrem Yıldırım, Türk-Kızılayı Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin, MHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Ferhat Günaydın, Atakum Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Necdet Çamaş ve Canik Belediye Başkan Adayı Atıf Yiğit'in yanı sıra, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda dinleyici katıldı.

"BOP'UN DEĞİŞTİRDİKLERİNİN FARKINA VARMALIYIZ"

Küresel aktörlerin, 22 ülkenin sınırlarının değiştirilmesi amacını içeren BOP çerçevesinde, sıranın Suriye'den sonra Türkiye'ye mi, yoksa İran'a mı geleceğinin kararını verme aşamasında olduğunu belirten Ersoy, "Türkiye'nin bir bölümünü de içerisine alacak Kürdistan'ın taşlarını döşeme süreci devam ediyor. Ulaşılmak istenen nihai nokta ortada. Meseleye uluslararası bir boyut kazandırılarak, konunun Birleşmiş Milletler'in gündemine taşınması planlanıyor. Önsözü Çanakkale'de yazılan Türkiye Cumhuriyeti üzerinde hesap yapanlara; ilkelerinden taviz vermeyen, ülkülerini terk etmeyen ve ülkelerinden vazgeçmeyen ülkücü hareket mensupları müsaade etmeyecektir. Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey'in öncülüğünde tüm ihanet tablolarını sonlandıracak iradeye ve donanıma sahibiz." dedi.

"TÜRK, HEPİMİZİN MÜŞTEREK KİMLİĞİDİR"

Barzani'nin bir devlet başkanı edasıyla karşılanmasına da tepki gösteren Ersoy, "Başbakan Van'da yaptığı bir konuşmada, 'Kardeşim sen ‘illa Türk milleti’ olarak diye dayatırsan, öbürü der ki ‘Hayır Kürt milleti.’ Öbürü çıkar ‘Hayır Laz milleti’ der. Niye bunu böyle diyorsun? Diyor ki, ‘Türk milleti hepsini kavrar’. Hayır, Türk milleti hepsini kavramaz. Millet hepsini kavrar.' ifadelerini kullanıyor. Bu açıklamaları kabul etmek mümkün değil. Zira, Anayasa'nın 66. maddesinde de belirtildiği üzere, Türk kavramı bir ırka ithaf edilmiyor. Etnik kökeni fark etmeksizin anısı, acısı, sevinci bir olan bu milletin adı Türk milletidir. Bizim milliyetçilik anlayışımızda Türk milletini 36 ayrı parçaya bölmeye yer yoktur." diye konuştu.

"MAHALLİ İDARELER GENEL SEÇİMİ EHEMMİYET ARZ EDİYOR"

Değişen siyasi iklimlerin ve farklılaşan konjonktürlerin etkisiyle dönemsel olarak çeşitli siyasi partilerin iktidara gelebildiklerinin altını çizen Ersoy, "MHP'nin tavizsiz tavrına destek ve AK Parti hükümetine de sarı kart göstermek için, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimi büyük önem taşıyor. Bu bilinçle yorulmadan ve yılmadan çalışmalıyız. Türk milletinin tek umudu konumundaki Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli'nin izinden yürümeli ve Türk siyasetine armağan ettiği ilkeleri terk etmemeliyiz. Ayrıca unutmayınız ki, pek çok siyasal hareket zaman aşımına uğrayarak, siyaset arenasına veda noktasına geliyor. Bugün, Demokrat Parti Genel Merkezi binasının üstünde satılık levhası asılı duruyor. Belki on yıl sonra, AK Parti Genel Merkezi binası üzerinde de bu levha olabilir. Tüm bunlara karşın, Milliyetçi Hareket 44 yıllık kutlu yürüyüşünü ve onurlu duruşunu kararlılıkla sürdürüyor ve Cenab-ı Allah'ın izniyle de sürdürecektir." sözleri ile konuşmasını noktaladı.

Konuşmasında, hafta içerisinde 38. ölüm yıl dönümü dolayısıyla anılan Türkçü yazar, şair ve düşünce adamı Hüseyin Nihal Atsız'ın şiirlerine de yer veren Ersoy'a konferansın bitiminde Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanı Mehmet Batuhan Örs tarafından Samsun'un simgesi olan Atatürk heykeli maketi hediye edildi. CİHAN

Yorumlar