RTÜK, yerel seçimler için medya eğitimleri verecek

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu(RTÜK), mart ayında yapılacak olan yerel seçimler hakkında medya organlarını bilgilendirmek amacıyla 4 şehirde ‘Seçim dönemi ve medya’ konulu toplantılar düzenleyecek.

Google Haberlere Abone ol
RTÜK, yerel seçimler için medya eğitimleri verecek

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu(RTÜK), mart ayında yapılacak olan yerel seçimler hakkında medya organlarını bilgilendirmek amacıyla 4 şehirde ‘Seçim dönemi ve medya’ konulu toplantılar düzenleyecek. Toplantılarda, medya mensuplarının seçim döneminde uyması gereken kurallar ve yapılacak olan yayınların esaslarına ilişkin bilgilendirme yapılacak.

RTÜK tarafından düzenlenecek eğitim seminerleri kapsamında, İzmir, İstanbul, Ankara ve Diyarbakır’da ‘Seçim Dönemi ve Medya’ konulu seminerler düzenlenecek. Seçim döneminde uyulması gereken yayın usul ve esasları ile Yüksek Seçim Kurulu’nun medya hizmet sağlayıcılarını ilgilendiren kararları konusunda yayın kuruluşlarını bilgilendirmek üzere yapılacak eğitim seminerlerine ulusal, bölgesel ve yerel bazda yayın yapan tüm radyo ve televizyon kuruluşlarının genel müdür, yayın yönetmeni ve haber müdürleri katılacak. Toplantı, ilk olarak 7 Ocak tarihinde İzmir’de düzenlenecek. İkinci toplantı 9 Ocak’ta İstanbul, üçüncü toplantı 14 Ocak’ta Ankara’da, dördüncü toplantı ise 20 Ocak’da Diyarbakır’da yapılacak.

İzmir’deki toplantıya Akdeniz ve Ege bölgelerinden 336, İstanbul’daki toplantıya Marmara Bölgesi’nden 591, Ankara toplantıya İç Anadolu ve Karadeniz’den 334, Diyarbakır’daki toplantıya ise Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden 158 radyo ve televizyon kuruluşu temsilcisi katılacak.
CİHAN

Yorumlar