RTEÜ'de Fırat Çakıroğlu Cinayetine Tepki

Ege Üniversitesi'nde yaşanan olaylar sırasında hayatını kaybeden Fırat Çakıroğlu için Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde (RTEÜ) protesto düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
RTEÜ'de Fırat Çakıroğlu Cinayetine Tepki

İzmir Ege Üniversitesi Kampüsü'nde yaşanan vakada Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun bıçaklanarak öldürülmesi Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi' nde (RTEU) protesto edildi. Fener Mahallesi'ndeki RTEÜ Kampüsü önünde birleşen takribî 200 benlik ülkücü gruba, MHP Rize Milletvekili namzet adayı ve eski İl Başkanı Cem Kazmaz da destek verdi.

'BİR FIRAT GİDER BİN FIRAT GELİR'

Grup hesabına konuşan RTEÜ ideal Ocağı Başkanı Okan Yener, memleket genelindeki üniversitelerde vatanına, milletine ve devlet anlayışına bağlı ulusal bilinç ile yetiştirilmiş ve yetiştirilmeye süren milyonlarca genç olduğunu belirterek:

'Bizleri üzen, bu vatanın genç evlatlarının, her daim canını ve kanını vermeye hazır gençlerin üvey evlat muamelesi görmesidir. Bizler yurdumuz için canımızı vermeye hazırken, sebep yurt hainlerine daha çok imtiyaz tanınmaktadır'. Bizleri kendi ayrıcalıklarımıza sahip çıkmak mecburiyetinde bırakan bazıları bilsinler ki gerekirse ölür, gerekirse öldürürüz. Bir Fırat gider, bin Fırat gelir. Rahat uyu şehidim. Ardında gelmeye yeminli milyonlarca kardeşin var' dedi.

'FAKÜLTELER BİZİMDİR'

Grup, matbuat izahatsı sonrası, 'Ferman Başbuğ'un, fakülteler bizimdir' sloganları atarak dağıldı.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar