Romanya, Finlandiya ve Slovenya 'hükümet bursu' verecek

Milli Eğitim Bakanlığı, yabancı hükümetler tarafından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına; araştırma, lisans, yüksek lisans, doktora ve dil kursu alanlarında ‘Yabancı Hükümet Bursları’ verileceğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Romanya, Finlandiya ve Slovenya 'hükümet bursu' verecek

Milli Eğitim Bakanlığı, yabancı hükümetler tarafından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına; araştırma, lisans, yüksek lisans, doktora ve dil kursu alanlarında ‘Yabancı Hükümet Bursları’ verileceğini duyurdu. AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü koordinasyonu ve ülkeler arası ikili anlaşmalar çerçevesince Romanya, Finlandiya ve Slovenya'nın burs vereceği belirtildi.

Burs şartları, her ülkeye göre değişmekle birlikte; genel olarak ilgili ülke tarafından adayların eğitim, konaklama, sağlık ve aylık burs ücreti gibi giderlerini kapsıyor. Diğer her türlü giderlerin (gidiş-dönüş yol masrafı, vize, sigorta vb.) ise adaylara ait olduğuna işaret eden açıklamada, “Bakanlığımızca herhangi bir ödeme yapılmamakta ve adaylar eğitim sonrasında mecburî hizmetle yükümlü bulunmamaktadır. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından mülâkat yoluyla seçilen adayların isimleri asil ve yedek olarak bildirilmekte ve adayların kabullerine ait son karar ilgili ülke tarafından verilmektedir. Yurt dışında alınacak diplomaların denkliğiyle ilgili bilgiler ise Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı'ndan (YÖK) öğrenilmektedir. Bu konuda sorumluluk adaylara aittir. Burslar, verildikleri eğitim-öğretim dönemine aittir." denildi.

DETAYLI BİLGİ

Romanya (2014-2015) Bursu Özel Şartlarına Ulaşmak İçin: http://abdigm.meb.gov.tr/www/icerik_goruntule.php?KNO=295
Finlandiya (2014-2015) Bursu Özel Şartlarına Ulaşmak İçin:
http://abdigm.meb.gov.tr/www/icerik_goruntule.php?KNO=302
Slovenya (2014-2015) Bursu Özel Şartlarına Ulaşmak İçin:
http://abdigm.meb.gov.tr/www/icerik_goruntule.php?KNO=304
Daha detaylı bilgi için; http://abdigm.meb.gov.tr/www/duyurular/kategori/2 ve http://basvurular.meb.gov.tr/bsv2_4/disiliskiler_yabbursbsv/default.aspx adresini ziyaret edebilir ya da http://basvurular.meb.gov.tr/bsv2_4/disiliskiler_yabbursbsv/default.aspx linkine tıklayarak başvurunuzu yapabilirsiniz.


CİHAN

Yorumlar