Romanya Eski Başbakanı Ungureanu: Diyalog olmayınca evrensel barış olmaz

Romanya Eski Başbakanı ve Cumhurbaşkanı adayı Mihai Razvan Ungureanu, diyalog olmayınca evrensel barışın olamayacağını söyledi. Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından 'Dünyanın Renkleri' sloganıyla bu yıl 12.'si düzenlenen...

Google Haberlere Abone ol
Romanya Eski Başbakanı Ungureanu: Diyalog olmayınca evrensel barış olmaz

Romanya Eski Başbakanı ve Cumhurbaşkanı adayı Mihai Razvan Ungureanu, diyalog olmayınca evrensel barışın olamayacağını söyledi.

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından 'Dünyanın Renkleri' sloganıyla bu yıl 12.'si düzenlenen Uluslararası Dil ve Kültür Festivali, Ses Finali'ne katılan eski başbakan Ungureanu, "Böyle bir organizasyona katıldığım için çok memnunum ve burada gördüğüm performanslarda çok farklı. Kültürlerin burada toplandığını gösteriyor. Evrensel barış, kültürlerin üstünde inşa edilir. Diyalog olmayınca zaten evrensel barıştan bahsedemeyiz. Evrensel barış için bu gibi organizasyonları desteklemeliyiz. Böyle bir organizasyonunun Romanya'da düzenleniyor olması beni gururlandırıyor." dedi.

Kendisine sorulan "Öğrenciler performanslarını nasıl buldunuz?" sorusuna ise Ungureanu, şöyle cevapladı; "Benim yedi yaşında oğlum var. Aynı yaş gruplarındaki öğrencilerin bu şekilde profesyonel performanslarını görünce çok gurur duyuyorum. Olağanüstü bir şey."

CİHAN

Yorumlar