Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis darbe girişimini kınadı

Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis: "Romanya, Türkiye'deki anayasal ve demokratik kurumlara karşı her türlü eylemi kınıyor"

Google Haberlere Abone ol
Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis darbe girişimini kınadı
Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı net duruş ortaya koyarak Türkiye'deki anayasal ve demokratik kurumlara karşı her türlü eylemi kınadıklarını söyledi.

Romanya Ulusal Haber Ajansı Agerpres'in haberine göre, Iohannis, Romanya Ulusal Savunma Yüksek Kurulu (CSAT) toplantısından sonra yaptığı basın açıklamasında, Avro-Atlantik ve Avrupa'nın ortak değerlerine bağlı bir Türkiye'nin bölgenin güvenliği için en önemli aktör olduğunu belirtti.

Romanya'nın, Türkiye'deki darbe girişimine karşı net duruş ortaya koyduğunu dile getiren Iohannis, "Romanya, Türkiye'deki anayasal ve demokratik kurumlara karşı her türlü eylemi kınıyor" dedi.
Iohannis, CSAT toplantısında Türkiye'deki gelişmelerin değerlendirildiğini aktardı.

Türkiye'nin, Romanya'nın stratejik ortağı, NATO'nun vazgeçilmez müttefiki ve Avrupa Birliği'nin kilit ortağı olmaya devam ettiğini ifade eden Iohannis, "Türk dostlarımızın, kurumların gözetilmesinin, demokratik değerlerin, insan haklarının ve temel özgürlüklerin öneminin farkında olduklarına kanaat getirdim." diye konuştu.

Iohannis, NATO üyesi olarak Romanya'nın bölgenin güvenlik ve istikrarının korunması, demokrasi ve hukukun egemenliği için çalışmalarını sürdüreceğini kaydetti.

Yorumlar