Roman vatandaşlarla diş fırçalama rekoru denemesi yapılacak

Kocaeli'de 11 Haziran Çarşamba günü Türkiye'de ilk defa noter gözetiminde Roman vatandaşlarında katılacağı 'Toplu Diş Fırçalama Rekoru' denemesi yapılacak.    Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim...

Google Haberlere Abone ol
Roman vatandaşlarla diş fırçalama rekoru denemesi yapılacak

Kocaeli'de 11 Haziran Çarşamba günü Türkiye'de ilk defa noter gözetiminde Roman vatandaşlarında katılacağı 'Toplu Diş Fırçalama Rekoru' denemesi yapılacak.

    Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türksel Dülgergil, Kocaeli'nde 11 Haziran'da 'Toplu Diş Fırçalama Rekoru' denemesi yapacaklarını bildirdi. Diş Hekimliği Fakültesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Sağlık Müdürlüğü arasında Roman çocukların diş tedavilerinin yapılmasına ilişkin 4 yıllık iş birliği protokolü imzalandığı ifade edildi. Açıklamada görüşlerine yer verilen KÜ Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türksel Dülgergil de Fakülte olarak Kırıkkale'de 2013-2014 eğitim öğretim yılında 22 bin 500 çocuğa flor jel uygulandığını söyledi.

    Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Programı kapsamında Kocaeli'nde yaşayan Roman vatandaşların çocuklarına da flor jel uygulamasının yapılacağını bildiren Dülgergil, "Program bu tip spesifik bir grup için Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyor. Program Eylül ayında Kocaeli'de yaygınlaştırılacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Sağlık Müdürlüğü ve KÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nce imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde, 11 Haziran 2014 Çarşamba günü Türkiye'de ilk defa noter gözetiminde 'Toplu Diş Fırçalama Rekoru' denemesi yapılacak. 3 bin 500 ile 5 bin arasında çocuğun katılımını bekliyoruz. Rekor denemesi Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımıyla gerçekleşecek." dedi.

    Dülgergil, rekor denemesinin, Dünya Sağlık Örgütü'nün önerileri doğrultusunda toplumsal farkındalık mekanizmasının ağız sağlığı açısından çalıştırılması için önemli bir dönüm noktası olduğunu kaydetti. CİHAN

Yorumlar