Roman mahallesinde Kutlu Doğum coşkusu

Mersin'de Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Akdeniz ilçesi Turgut Reis Mahallesi'nde Kutlu Doğum coşkusu yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
Roman mahallesinde Kutlu Doğum coşkusu

Mersin'de Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Akdeniz ilçesi Turgut Reis Mahallesi'nde Kutlu Doğum coşkusu yaşandı. Etkinlikte Roman vatandaşların çocuklarının oluşturduğu korolar bir birinden güzel ilahileri seslendirdi. Peygamber Efendimizin (SAV) anlatıldığı şiirlerin okunduğu etkinliğe Roman vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

    Mersin Kültürlerarası Diyalog Merkezi (MEKADİM) Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen 'Bir Kez Daha Herkes O'nu Okuyor' programı çerçevesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Turgut Reis Mahallesi'ndeki etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
    
    Programın açılış konuşmasını yapan Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Daylam Peygamber Efendimizi anlamanın ve onun gibi yaşamanın önemine değindi. Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizi (SAV) her kesin anlaması ve yaşaması gerektiğine işaret eden Daylam, kendilerinin de bu yönde bir gayretleri olduğunu vurguladı.Roman açılımı başladığı zaman bu konu ile sorumlu Bakan ile bir araya geldiklerinde kendilerine Romanların dini ne? Dili var mı? Ne yaparlar ? Kültürleri nelerdir? gibi sorular yöneltildiğini ifade eden Daylam, "Biz anlattık, anlatmaya devam ediyoruz. Ama bugüne kadar anlaşılmadı. Çünkü sahaya inilmedi. O kardeşlerimizin bir bardak çayı içilmedi. Ama biz anlatacağız. Sizlerin yaşadığı tüm güzellikleri anlatacağız. Onlarında kulağına gidecek" diye konuştu.

    Bu güne kadar Roman toplumu üzerine önyargılar nedeniyle kötü iftiralar anlatılarak üzerlerine çok yapıştırılan çirkinlikler olduğunu anlatan Daylam "Ama Allah Resulü Roman olan ve ondan bir çocuğu da olan Mariya ile evlenerek ön yargıyı ilk kıran olmuştu." ifadesini kullandı.

    İslamiyeti en güzel yaşayan grupların kendileri olduğuna savunan Daylam, "Yardımlaşmayı, birbirimize gönülden bağlanmayı, sevdayı, sevgiyi, dostluğu ve samimiyeti gelsin bizden öğrensinler. Roman insanı yardımlaşmayı ve paylaşmayı çok seven bir gruptur. Bu da bize gurur veriyor." dedi.

    Daylam'ın konuşmasının ardından Roman vatandaşların kız ve erkek çocuklarından oluşan Resul'ün Beyaz Gülleri ve Son Nur grupları bir birinden güzel ilahiler seslendirdi.
    
    'Herkes O'nu Okuyor' kampanyası çerçevesinde Romanlardan dereceye girenlere kutsal emanetlerden oluşan tablolar hediye edildi. Kabe'nin örtüsünün gösterildiği etkinlik sonrası kutsal emanetlerin tablolarının bulunduğu sergi büyük ilgi gördü. CİHAN

Yorumlar