Roman çocuklar Kur'an'ı en iyi öğrenmek için yarışıyor

Okulların kapanmasıyla birlikte camilerde açılan Kur’an kurslarına tüm yurtta olduğu gibi Samsun’daki camiler de yoğun ilgi görüyor. Özellikle Roman vatandaşların yaşadığı 200evler Cami’sine gelen çocuklar Kur’an-ı en iyi şekilde...

Google Haberlere Abone ol
Roman çocuklar Kur'an'ı en iyi öğrenmek için yarışıyor

Okulların kapanmasıyla birlikte camilerde açılan Kur’an kurslarına tüm yurtta olduğu gibi Samsun’daki camiler de yoğun ilgi görüyor. Özellikle Roman vatandaşların yaşadığı 200evler Cami’sine gelen çocuklar Kur’an-ı en iyi şekilde öğrenmek için tatlı bir yarış içerisine girdi.

200 Evler Mahallesi cami imam hatibi Turan Demirbaş, "Roman kardeşlerin çocuklarının bu yıl da camiye ilgisi daha fazla. Geçen yıllara göre bu yıl yaz kursunun başladığı gün erken saatlerde caminin kapısına toplanarak okuma azmiyle cüzünü alan camiye koştu. Şimdilik bayan hoca gelmediği için kız ve erkek öğrencileri ben okutmaya gayret gösteriyorum.” dedi.

Kur’an-ı Kerim okumaya en kısa zamanda geçenlere kurs sonunda yapılacak olan imtihan sonrası başarılı olanlara hediye verileceğini kaydeden Demirbaş, ailelerin özverisi ile çocukların daha fazla azimle derslere ilgi gösterdiğini sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar