Robotlar ölümüne dövüştü

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde (YTÜ) öğrencilerinin yaptığı robotlar ölümüne dövüştü.

Google Haberlere Abone ol
Robotlar ölümüne dövüştü

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde (YTÜ) öğrencilerinin yaptığı robotlar ölümüne dövüştü. Serbest kategorilerdeki robotlar, hazırlanan arenada kıran kırana yarışla güçlerini gösterdi. Bazı robotların şarj ve kumanda problemleri yarışmanın süresini uzattı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Yerleşkesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen robot olimpiyatlarında farklı kategorilerde, birbirinden iddialı robotlar mücadele etti. Robotların birbirlerine çekiçle, testere ile saldırdıkları müsabakalarda Türkiye'nin çeşitli üniversiteleri ve liselerinden gelen ekipler, en iyi olabilmek için kıyasıya mücadele etti. Robotik bilimi ile ilgilenenlerin katıldığı yarışma, görsel şova dönüştü.

Toplam 5 ayrı kategoride gerçekleşen yarışmanın ilk dört kategorisi çizgi izleyen, sumo, mini sumo ve serbest kategori gibi geleneksel robot yarışması kategorilerinde oldu. Yarışmayı organize eden öğrenciler, müsabakalara çok farklı bir kategori ekleyerek yarışmaya heyecan kattı. İkili eşleşmelerin sonunda finale kalan 2 robot ve final karşılaşmasında galip gelen robot ödüllendirildi.

Kısa süre önce yarışmadan haberdar oldukları için robotun ismini ‘5 days’ koyan Ankara Cumhuriyet Anadolu Öğretmen Lisesi son sınıf öğrenci Osman Güven, “Bu işi hobi olarak yapıyoruz. Çok kısa zaman önce haberimiz oldu. Kısa sürede böyle bir proje yaptık.” dedi.

CİHAN

Yorumlar