Roboski Anıtı önünde anneler gözyaşlarına boğuldu

Aralarında Cumartesi Anneleri, Eğitim-Sen ve KESK'in de olduğu sivil toplum kuruluşları, Anneler Günü dolayısıyla Roboski Anıtı önünde anma etkinliği düzenledi. Roboskili annelerin de katıldığı programda anneler göz yaşlarına hakim olamadı....

Google Haberlere Abone ol
Roboski Anıtı önünde anneler gözyaşlarına boğuldu

Aralarında Cumartesi Anneleri, Eğitim-Sen ve KESK'in de olduğu sivil toplum kuruluşları, Anneler Günü dolayısıyla Roboski Anıtı önünde anma etkinliği düzenledi. Roboskili annelerin de katıldığı programda anneler göz yaşlarına hakim olamadı.

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesindeki 'Roboski Anıtı'nın önünde düzenlenen programa Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak’ın yanı sıra Roboskili anneler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Programda konuşan BDP’li Gültan Kışanak, Roboskili annelerin acılarının kendi acıları olduğunu söyledi. Bu topraklarda başlayan çözüm sürecinde can kayıplarının yaşanmadığını anlatan Kışanak, çatışmadan kaynaklı can kayıplarının yaşanmadığını, fakat toplumsal gösterideki devlet şiddeti nedeniyle can kayıplarının devam ettiğini söyledi. Herkesin yüreklerini sızlatan bir insanlık dramına dönüşen Roboski analarının hiçbir taleplerinin karşılanmadığını ifade eden Kışanak, "Bu süreçte bugün Anneler Günü'nden bahsetmek zorundayız. Burada güzel şeylerden bahsetmek isterdim ancak yüreği acı dolu ve acısını dinmesi için gereken şeylerin yapılmadığı anaları düşündüğümde ne yazık ki bu konuşmayı yapamıyorum. Bu süreçte anaların yüreğindeki acılar dindirilemiyorsa bu topraklarda yaşayan bütün analar yüreği aynı acıyla dolmalıdır.” diye konuştu.

Savaş uçaklarıyla paramparça edilmiş 34 insanın ve onların anneleri olduğunu vurgulayan Kışanak, “Yapılabilecek tek şey bu süreci yöneten ve bu talimatı veren kişilerin yargı önüne çıkartılmaları gerekir. Burada açık bir suç var. Zaten hiyerarşik olarak tanımlanmış bir süreç var ortada, ama bunlar ne yazık ki adalet karşısına çıkartılmıyor.” eleştirisinde bulundu.

Roboski annelerinin çözüm ve adalet arayışının engellenmek istendiğini belirten Kışanak, Roboskili köylere yönelik bin bir bahane ile baskı uygulandığını anlattı. Kışanak, "Burada bir kez daha bir anne ve bir kadın olarak feryat ediyoruz ve bunu kabul etmiyoruz. Annelik duygularımız bunu kabul etmiyor. Roboskili annelerin yüreğindeki acıyı anlamadan bir kadının kendisine ben de anayım demesi kolay değil." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Uludere'de savaş uçaklarının bombalaması sonucu hayatını kaybeden 34 kişinin fotoğraflarının bulunduğu pankart, etkinlik alanına getirildi. Pankartın getirilmesi üzerine Uludereli kadınlar gözyaşlarına boğuldu. CİHAN

Yorumlar