Rize’deki partiler İhsanoğlu için bir araya geldi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize’de, 6 siyasi parti başkanı bir araya gelerek, 10 Ağustos’ta yapılacak olan seçimlerde cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek istedi.CHP, MHP, BBP, BTP, DS ve DP Rize il başkanları,...

Google Haberlere Abone ol
Rize’deki partiler İhsanoğlu için bir araya geldi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize’de, 6 siyasi parti başkanı bir araya gelerek, 10 Ağustos’ta yapılacak olan seçimlerde cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek istedi.

CHP, MHP, BBP, BTP, DS ve DP Rize il başkanları, 10 Ağustos’ta yapılacak olan cumhurbaşkanı seçiminde ortak adayları olan Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek için 53 Gazeteciler Derneği’de bir araya geldi.

Burada konuşan CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya, ilde bir araya gelen parti temsilcilerinin ortak adayının Ekmeleddin İhsanoğlu olduğuna dikkat çekerek, "Hiç kimse bu seçimde sandığa gidip oy vermekten çekinmesin. Yurttaşlık görevi olarak herkes sandığa gitsin. Oyunu kullansın. Vatandaşlarımız, Türkiye’nin daha iyi yerlere gelmesini istiyorsak değerli hocamız Ekmeleddin İhsanoğlu’na oyunu versin." dedi.

MHP Rize İl Başkanı Cem Kazmaz ise "Bu seçim ülkemizin için çok önemlidir. Burada bir araya gelen partilerin Lozan iradesini temsil ettiğini, Erdoğan’ın ‘Yeni Türkiye’ söylemlerinin de Sevr iradesi olduğunu düşünüyorum. Torunlarımız, çocuklarımız yarın ‘ben Rizeliyim’ demekten utanmasın diye burada çalışıyoruz. Ekmeleddin İhsanoğlu Türkiye'nin çok değerli bir adayıdır. Uzlaşmacı bir adaydır. Türk birliği ve dirliğinin temsilidir. Çok değerli bir İslam âlimidir. Ülkemizdeki bütün bölünme ve parçalanma projelerine ‘dur’ diyecek çok değerli bir adaydır. Biz İhsanoğlu’nu desteklemek için burada toplandık." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar