Rize’deki dev kazan Guinnes’e aday

Rize’de, Ovit Yayla Şenlikleri’nde vatandaşlara ikram edilecek olan kavurmanın pişirilmesi için yapılan 630 kilo ağırlığında, 2 metre 65 santimetre çapındaki dev kaza için Guinnes Rekorlar Kitabı’na yapılan başvuru kabul edildi. 3,5...

Google Haberlere Abone ol
Rize’deki dev kazan Guinnes’e aday

Rize’de, Ovit Yayla Şenlikleri’nde vatandaşlara ikram edilecek olan kavurmanın pişirilmesi için yapılan 630 kilo ağırlığında, 2 metre 65 santimetre çapındaki dev kaza için Guinnes Rekorlar Kitabı’na yapılan başvuru kabul edildi. 3,5 ton kavurmanın pişirileceği dev kazan İstanbul’dan Rize’ye getirilerek vinç yardımıyla Ovit Yaylası’na indirildi.

    Ekşioğlu Vakfı tarafından bu yıl 1-3 Ağustos tarihleri arasında 2 bin 640 rakımlı Ovit Yaylası'nda düzenlenecek olan Uluslararası Ovit Yayla şenlikleri ilginç bir rekor denemesine ev sahipliği yapacak. Şenliklerde vatandaşlara ikram edilecek 3.5 ton kavurmanın pişirilmesi için İstanbul’da 3 makine mühendisi ile 11 işçi 7 günde 4 milim kalınlığındaki saçtan, 630 kilo ağırlığında, 2 metre 65 santimetre çapında ve 65 santimetre derinliğindeki dev kazan yaptı. 10’u aşçı 60 çalışanın bir haftada hazırlayacağı Rize’nin meşhur kavurması 10 ton odun yakılarak dev kazanda 2 günde pişirilecek. Hazırlanacak 3.5 ton ağırlığındaki kavurma şenliklerde yaklaşık 40 bini aşkın kişiye ikram edilecek.

    Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi’nin yaptırdığı dev kazan için Guinnes Rekorlar Kitabı Türkiye Temsilciği'ne yapılan başvuru kabul edildi. Şenliklerin yapıldığı tarihte yaylaya gelecek olan Guınnes Türkiye Temsilciliği heyeti dev kazan ve vatandaşlara ikram edilecek 3.5 ton kavurmayı tescil edecek. Böylece Ovit Yaylası dünyanın en büyük kazanı ile Guinnes Rekorlar Kitabı’na girecek.

    İstanbul’da yaptırılan dev kazan TIR’la getirildiği Rize’de vinçle alınarak çekiciye yüklendi, İkizdere İlçesi Ovit Yaylası’na getirildi. Dev kazan yaylaya vinç yardımıyla indirildi.

    Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi her yıl geleneksel olarak yaptıkları Ekşioğlu Vakfı Ovit Yayla şenliklerini bu yıl uluslararası boyuta taşıdıklarını belirterek "Bu kapsamda Karadeniz’e kıyı ülkelerin halk dansları topluluklarını ve kültürlerini kendi kültürümüzle kaynaştıracağız. Yine yaptırdığımız dev kazanla Guinnes Rekorlar Kitabı'na girerek Ovit Yaylamızın adını tarihe yazdıracağız. Ovit Yaylası ve Ekşioğlu Vakfı’nı dünya bir kez daha tanıyacaktır. Amacımız bölge turizmine katkı sağlamaktır." dedi. CİHAN

Yorumlar