Rize'de yürüyen merdiven tartışması

Rize’de belediye tarafından iki cadde arasında hizmete sokulan yürüyen merdivenin Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı tarafından açılışının yapılacağının duyurulması, sosyal medyada tartışmaya sebep oldu. Rize Belediyesi, Atatürk...

Google Haberlere Abone ol
Rize'de yürüyen merdiven tartışması

Rize’de belediye tarafından iki cadde arasında hizmete sokulan yürüyen merdivenin Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı tarafından açılışının yapılacağının duyurulması, sosyal medyada tartışmaya sebep oldu.

Rize Belediyesi, Atatürk ve Cumhuriyet caddelerini birbirine bağlayan nokta üzerine 26 metre uzunluğunda yürüyen merdiven yaptı. Gün içerisinde merdivenin şehirde bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı tarafından açılışının yapılacağı Rize Belediyesi tarafından SMS ile bildirildi.

Duruma tepki gösteren vatandaşlar, sosyal medya üzerinden böyle bir projenin açılışının yapılmasının komik olacağına yönelik paylaşımlar yaptı. Bunun üzerine belediye açılış töreninin iptal ettiğini duyurdu. Şehir merkezinde esnaf ziyareti yapan Bakan Yazıcı, yürüyen merdivenin önüne gelerek Belediye Başkanı Reşat Kasap’tan bilgi aldı. Daha sonra Bakan Yazıcı ve beraberindekiler alt caddeden üst caddeye çıkmak üzere yürüyen merdiveni kullandı.

Merdivenin başında basına açıklamalarda bulunan Bakan Yazıcı, "İki cadde arasında iletişimin sağlaması açısından hizmet odaklı bir proje. Bunlar Türkiye'de sayılıdır. Rize bu konuda öncü belediyeler arasında yer almıştır. Yürüyorsunuz, önünüze dik bir yamaç çıkıyor. Nasıl çıkacağım demeden kendinizi yürüyen merdivene bırakıyorsunuz ve çkıyorsunuz. Fevkalade güzel" dedi.

Vatandaşlar ise yürüyen merdivenlerin insanları tembelleştirdiğini, gençler için bu tip projelerin yanlış olduğunu savundu. CİHAN

Yorumlar