Rize’de öğrencilere diş taraması yapılıyor

Rize Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce öğrencilere diş taraması yapılıyor.    Öğrencilere ağız, çene ve diş sağlığı için düzenli diş hekimi muayenesi ve diş bakımı hakkında bilgi veren Toplum Sağlığı Merkezi diş hekimi Nurcan Yıldırım, Halk.

Google Haberlere Abone ol
Rize’de öğrencilere diş taraması yapılıyor

Rize Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce öğrencilere diş taraması yapılıyor.

    Öğrencilere ağız, çene ve diş sağlığı için düzenli diş hekimi muayenesi ve diş bakımı hakkında bilgi veren Toplum Sağlığı Merkezi diş hekimi Nurcan Yıldırım, Halk Sağlığı Müdürlüğü ile işbirliği yaparak bütün okullarda ağız ve diş sağlığı taraması yapacaklarını belirtti.

    Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne bağlı hizmet veren Toplum Sağlığı Merkezi tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilere diş taramasının devam ettiğini dile getiren Yıldırım, "Geçen yıl tüm sınıfların tamamlanmış olması dolayısıyla bu yıl sadece spesifik bir grup oluşturulup 6. sınıflara tarama yapılmaktadır." dedi.

    Yıldırım, ortalama 11-12 yaş grubu içeren bu öğrencilerin, yaş itibarıyla karışık dişlenmenin sonu, daimi dişlenmenin tamamlandığı dönem olduğu için seçildiğini ifade ederek "Ortodontik tedavi için de en uygun yaş dönemi yine bu dönem kabul edilmektedir. Bu yüzden tüm 6. sınıf öğrencileri tarafımızdan muayene edilip ilgili birimlere yönlendirilmektedir. Yapılan muayenenin bire bir örneği yine öğrenciler aracı ile velilere iletilmektedir." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar